Duitsland golfDuitsland Travel

Lekker naar de tropen, net onder Berlijn

Insmeren tussen de flamingo's

Dat je op de vakantiebeurs van alles ziet over de mooiste tropische bestemmingen ter wereld weet iedereen. Maar weet iedereen ook dat de tropen al net onder Berlijn beginnen?

(Foto’s en video: www.tropical-islands.de en Travador)

Midden in hal 9 van de vakantiebeurs 2016, tussen allerlei Duitse bestemmingen, waar de geur van Bratwurst en bier en de ultieme muziek voor een Lederhose overheerst, staat ineens een stand met palmbomen. ‘Tropical Islands’ staat er groot op de banners. Wie bitte? Hier moet haast wel sprake zijn van een grote vergissing. Of was er geen plaats meer in hal 4, de hal van Azië, de Pacific, de Carribean en Zuid-Amerika? Nein! Geen vergissing. Tropical Islands is echt een stukje tropisch paradijs, midden in het Duitse landschap. Het is Europa’s grootste overdekte tropische vakantiewereld.

Amerikaans groot, subtropisch warm

Op zo’n 60 kilometer ten zuiden van Berlijn, in de deelstaat Brandenburg, torent bij de plaats Krausnick een enorme hal boven het geliefde natuurgebied Spreewald uit. Oorspronkelijk werd deze hal gebouwd voor het vervaardigen van zeppelins, maar dat plan werd uiteindelijk van tafel geveegd. Wat overbleef was een leegstaande, zelfdragende hal (dus zonder steunpilaren) met formaten waar je eng van wordt. De hal is 360 meter lang, 210 meter breed en 107 meter hoog. Oppervlakte: 66.000 m². Om even een idee te geven van hoe groot dat is: het Vrijheidsbeeld van New York kan er in staan, de Eiffeltoren kan er in liggen en je kunt er met gemak 9 volwaardige voetbalvelden aanleggen.

Je moet je wel insmeren!

Maleisische investeerders wisten wel raad met dit enorme gevaarte. Met geweldige visie en kennis werd de hal omgetoverd tot een uniek paradijs. Binnen kunnen bezoekers verdwalen in het grootste overdekte indoor regenwoud ter wereld. Een kronkelpad leidt de bezoekers langs 50.000 planten en bomen, 600 verschillende soorten. Naast een indrukwekkende Bali-lagune en een waterval is een er stukje Stille Zuidzee nagebouwd met een heus zandstrand van 200 meter lang en een azuurblauwe zee met water van 28 graden Celsius. Om bezoekers nog meer het gevoel te geven dat ze uren in het vliegtuig hebben gezeten, is er op de zuidwand van de hal een speciale uv-doorlatende folie aangebracht. Je kunt dus echt bruinen en verbranden bij een constante temperatuur van 26 graden! Niet warm genoeg? Maak dan gebruik van het grootste tropische saunalandschap van Europa, waar zeven verschillende sauna- en wellnessvoorzieningen zorgen voor de ultieme ontspanning met culinaire specialiteiten op loopafstand.

Foto: www.tropical-islands.de
De hal van Tropical Islands

Flamingo’s als wekker

Hoewel er buiten de hal ook nog van alles te beleven valt, zijn we nog lang niet klaar met het beschrijven van wat de hal te bieden heeft. Omdat de hal altijd open is, kun je er ook overnachten, 24/7, het hele jaar door. In het regenwoudkamp zijn safari- en premiumtenten te huur voor 2 tot 4 personen. Verder bevinden zich op meerdere exotische plaatsen in de hal diverse gastenkamers en lodges. Niet zomaar wat prefab-hutjes maar originele en in stijl ingerichte tropische huisjes uit Borneo, Bali, Thailand en Samoa die in de hal opnieuw zijn opgebouwd. In de hal beleef je door de grote glazen wand aan de zuidzijde echt het verschil tussen dag en nacht en het geluid van de ruimschoots aanwezige fauna versterkt het gevoel van wakker worden op een tropisch eiland. Om verblijf in de hal voor kinderen nog aantrekkelijker te maken beschikt Tropical Islands ook nog eens over de grootste waterglijbaan van Duitsland. De hal is bovendien zo groot dat er zelfs ballonvaarten kunnen worden gemaakt.

Zwemmen in de Amazone

In het voorjaar van 2016 opent het nieuwe buitengebied Amazonia. Een wildwater-rivier met een lengte van 250 meter kronkelt daar door een duinlandschap en langs diverse bassins waar even de rust gepakt kan worden. De rivier zal in directe verbinding staan met de hal en de watertemperaturen zullen het hele jaar tussen de 28 en 32 graden liggen. Lekker dobberen op een luchtband, even bubbelen in een whirlpool, genieten van het warme water bij de geisers, avontuurlijk douchen bij de waterval of even uitstappen bij de vele speelvelden langs de waterroute … het kan allemaal!

Tropical Islands Camping

Voor wie liever in de frisse buitenlucht verblijft heeft Tropical Islands ook een sfeervolle camping met diverse, luxe ingerichte chalets en grote tipi-tenten (canvas of hout). Uiteraard zijn er ook genoeg standplaatsen voor de eigen tent of caravan. Bij boeking van een buitenverblijf of standplaats vooraf is toegang tot de hal inbegrepen.
Meer informatie is te vinden op de website van Tropical Islands:

www.tropical-islands.de

Maui Jim Sunglasses Maui Jim Sunglasses
Back to top button
error: