Golf eventsNederland golf

MEMORY LANE: De verborgen extraatjes van het KLM Open

In 2014 fotografeerde ik tijdens het KLM Open voor TIG Sports, het grote sportmarketingbureau dat al jaren de organisatie van onder meer dit gigantische golftoernooi op zich neemt. Daarbij lag de focus van mijn fotografie niet zozeer op het maken van actiefoto’s, maar meer op het maken van sfeer- en detailbeelden.

Je maakt foto’s van de stands in het promodorp, van de vrijwilligers, van het publiek dat massaal onze eigen golftoppers volgt en van de vele sponsoruitingen van de bedrijven die een toernooi als het KLM Open mogelijk maken. Erg leuk om te doen, maar van wat er allemaal in het veld gebeurt krijg je dan natuurlijk veel minder mee.

Daar staat tegenover dat je opeens dingen ziet en meemaakt waar je als ‘golfswing’fotograaf normaal gesproken niks van meekrijgt. Eén van de leuke dingen die TIG Sports bijvoorbeeld organiseert tijdens het KLM Open is een Friday Night Party voor sponsoren, voor de organisatie, voor greenkeepers en voor diverse genodigden die na alle weken, maanden en soms zelfs jaren van voorbereiding even samen mogen vieren dat het ze het weer met z’n allen hebben geflikt. Terecht!

À votre santé!

Bij de anders zo rustige Kennemer Golf & Country Club ging die vrjdagavond in september het dak eraf. Bij de buitenplaats van het promodorp was een grote groep mensen aan het swingen op de beats van DJ Junior S, ondersteund door een saxofonist. Heerlijk om te fotograferen al die vrolijke mensen, maar het werd wel een latertje natuurlijk. Tegen het einde van de avond werd ik ineens door de mensen van sponsor Mouton Cadet tegengehouden: ‘Leg die camera nu maar eens neer Bert. Jij hebt wel een goed glas wijn verdiend!’. Kijk, dat maakt mijn werk nou zo leuk!

Feestavond vrijdag met DJ Junior S en Mouton Cadet

Galerij KLM Open 2014

Back to top button
error: