Amerika golfGOLFNIEUWS

Major winnen? Draag een Rolex!

Blijf bij de tijd en 'watch' de golfhelden

Met zijn tweede U.S. Open overwinning op rij schreef Brooks Koepka op zondag 17 juni 2018 geschiedenis. Het geheim van zijn bijzondere prestatie? Zijn horloge!

Het kan geen toeval meer zijn. Zelfs al voordat de Zwitserse horlogemakers van Rolex zich vanaf 1980 de ‘Official Timekeeper’ van het U.S. Open mochten noemen won de ene na de andere trotse drager van een Rolex het U.S. Open:

Arnold Palmer (1960)
Jack Nicklaus (1962, 1967, 1972, 1980)
Gary Player (1965)
Tom Watson (1982)
Curtis Strange (1988, 1989)
Tiger Woods (2000, 2002, 2008)
Retief Goosen (2001, 2004)
Martin Kaymer (2014)
Jordan Spieth (2015)
Brooks Koepka (2017, 2018)

Het exclusieve horlogemerk support al 50 jaar de meest prestigieuze golfevenementen ter wereld, inclusief The Masters, The Open en de U.S. Open en alle majors bij de dames. De connectie met golf begon in 1967 toen Rolex in overleg met Rolex-dragers Arnold Palmer, Jack Nicklaus en Gary Player (The Big Three) besloot een unieke relatie op te bouwen met de golfsport. Zij werden Rolex Testominees genoemd, getuigen in de vorm van golfhelden die laten zien dat het horlogemerk staat voor degelijkheid, robuustheid en klasse. Een gouden zet, want het waren vooral deze drie spelers die golf moderner en tot een razend populaire wereldsport wisten te maken.

Geschiedenis van Rolex

In 1905 opende Hans Wilsdorf in Londen een horlogemakerij. Onder invloed van de snelle maatschappelijke veranderingen van de 20ste eeuw besloot hij een horloge te maken dat tegen een stootje kon, dat akelig precies liep en dat zelfs voor de actiefste mensen geschikt was. Al in 1908 werd de naam Rolex door Wilsdorf vastgelegd als merk en zijn marketingstrategieën waren de tijd ver vooruit. In 1926 werd de basis van het grote succes van Rolex gelanceerd met het nieuwe model, ‘The Oyster’ (=oester). Het was het eerst waterdichte horloge ter wereld. Wilsdorf wist in 1927 de jonge sportvrouw Mercedes Gleitze te strikken voor een unieke reclamestunt: zij zwom met de waterdichte Rolex om haar pols in meer dan 10 uur Het Kanaal over. Uiteraard was het horloge in perfecte werkende staat bij haar aankomst en de reclamestunt stond levensgroot op de voorpagina van de Britse Daily Mail. Gleitze werd met haar actie de eerste ‘Rolex Testimonee’. Tegenwoordig is Rolex niet meer weg te denken uit de wereld van topsport en andere topprestaties. Ook voor tennis, paardenspringsport, Formule 1, watersport, het Nieuwjaarsconcert in Wenen en de Academy Awards in Los Angeles is Rolex een zeer grote partner.

De Ryder Cup is binnen!

Het Europese Team hoeft zich geen zorgen te maken bij de Ryder Cup van 2018. Captain Thomas Bjørn is al lange tijd een trouwe drager van een Rolex. De Ryder Cup blijft dit jaar in Europa!

(Helaas is bekend dat Jim Furyk, captain van het Amerikaanse team, ook een flinke verzameling Rolexen in zijn bezit heeft. Nu maar hopen dat hij dit bericht niet leest!)

Thomas Bjørn met de Ryder Cup en zijn Rolex (© Rolex)
Thomas Bjørn met de Ryder Cup en zijn Rolex (© Rolex)

Kijk voor meer informatie op www.rolex.com.

Bron
Rolex

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: