Frankrijk golf

Hopps Open de Provence 2019

Het laatste Franse Challenge Tour-toernooi van het jaar

Hopps Open de Provence

Van 26 t/m 29 september 2019 keert de Hopps Open de Provence terug naar Golf International Pont Royal in de Provence, de enige golfbaan in Frankrijk die door Seve Ballesteros werd ontworpen. In deze tweede editie van dit grote toernooi van de European Challenge Tour draait alles om het bemachtigen van een kaart voor de Europese Tour in 2020. Eindig je aan het einde van het seizoen in de top-15 van de Challenge Tour Rankings, dan ben je verzekerd van een jaar op de ‘echte’ Tour.

In 2018, de week voor de Ryder Cup, wist de 24-jarige Fransman Romain Langasque de eerste editie van dit toernooi op zijn naam te schrijven. Langasque eindigde uiteindelijk op de 19de plaats in de Challenge Tour Rankings. Niet genoeg voor een directe promotie naar de European Tour, maar via de Qualifying School knokte hij zich alsnog naar het hoogste niveau. Bekijk de video van de editie van 2018.

Golf International Pont Royal ligt 40 kilometer ten noorden van het vliegveld van Marseille. De baan is gezegend met fraaie plateaus en uitzichten op het bergmassief Luberon en de kalkheuvels van Alpilles. Op 5 minuten rijden ligt het Durance Training Centre. Een oefenterrein van 14 hectare groot compleet met een driving range met twee verdiepingen, grote oefengreens, een 6-holes oefenbaan en een David Leadbetter Academy.  

Hotel Moulin de Vèrnegues – ©Yann Bouvier

Overnachten kan in het sfeervolle 4-sterrenhotel Moulin de Vernègues, (100 kamers!) onderdeel van de Châteaux & Hôtels Collection, of in de appartementen, villa’s en huisjes van het grote Pierre & Vacances-dorp.

Golf International de Pont Royal
Domaine & Golf de Pont Royal
13370 Mallemort – Frankrijk
Website: www.golf-pontroyal.com

De Challenge Tour is topniveau!

De wedstrijden van de Challenge Tour zijn altijd prachtige en spannende evenementen voor golffans. Het niveau van de spelers doet qua spel niet onder voor dat van de spelers op de European Tour. Niet zo raar als je bedenkt dat jaarlijks zeker 15 spelers van de Challenge Tour promoveren naar de European Tour en andersom elk jaar spelers van de European Tour terug moeten naar de Challenge Tour. Je moet alleen wel even in die top-15 zien te komen. Even een paar bekende namen van spelers die de Challenge Tour Rankings ooit wonnen:

2016 – Jordan SMITH (ENG)
2014 – Andrew ‘Beef’ JOHNSTON (ENG)
2013 – Andrea PAVAN (ITA)
2011 – Tommy FLEETWOOD (ENG)
2009 – Edoardo MOLINARI (ITA)
2008 – David HORSEY (ENG)
2007 – Mike LORENZO-VERA (FRA)
2000 – Henrik STENSON (SWE)
1995 – Thomas BJØRN (DK)

Voor Nederland spelen Daan Huizing, Lars van Meijel, Wil Besseling, Darius van Driel en Reinier Saxton op de Challenge Tour.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: