Amateurgolf NLGolf events

Nieuwe data voor Lauswolt Open 2020

Uniek toernooi voor pro's en amateurs kiest betere week

Het Lauswolt Open, een uniek golftoernooi met en tussen golfprofessionals en topamateurs, zal in 2020 een weekje eerder op de golfkalender staan dan voorgaande jaren. De vijfde editie zal van 15 t/m 17 mei 2020 worden gespeeld, uiteraard op Golf & Country Club Lauswolt in het Friese Beetsterzwaag.  

De verschuiving op de kalender, in overleg met de NGF, kan een goede zet zijn voor de bezetting en de bekendheid van het steeds groter wordende golftoernooi. Voorgaande edities vielen samen met onder meer de kruisfinales en finales van de hoofdklasse van de NGF Competitie in de laatste week van mei. Dit betekende niet direct dat er een tekort was aan topamateurs in Beetsterzwaag, maar de ogen van de Nederlandse golfwereld, en met name van golfmedia, blijken in die dagen vrijwel volledig gericht op de strijd om het landskampioenschap. 

Format

Op het Lauswolt Open spelen Nederlandse topamateurs en Nederlandse golfprofessionals een tweedaags open strokeplay toernooi. De heren op zaterdag en zondag, de dames (Nieuw in 2019!) op vrijdag en zaterdag. Tijdens het toernooi zijn er punten te verdienen voor de NGF- en de PGA ranglijst. Het unieke aan dit toernooi is dat er buiten de individuele prijzen ook een teamaspect is: de beste 5 scores per dag van de amateurs tegen de beste 5 scores van de pro’s (dames) bepalen wie de teameditie wint, de amateurs of de pro’s. Bij de heren gaat het om de beste 10 scores per dag. Het verschil in aantal meetellende scores tussen dames en heren heeft nog te maken met de kersverse toevoeging van het damestoernooi. In 2019 stonden er 20 dames op de startlijst, er waren 108 heren ingeschreven. 

Uitslagen 2019

Beste amateur en beste dame overall, Zhen Bontan
Beste amateur en beste dame overall, Zhen Bontan

Zhen Bontan (amateur) won het damestoernooi met grote overmacht. Met een totaal van -2 bleef ze zowel de overige amateurs als de golfprofessionals ver voor. Golfprofessional Marjan de Boer werd met +8 tweede, Mette Hageman pakte met +10 de derde plek.

 

 

 

Ralph MillerBij de heren bleek golfprofessional Ralph Miller de allersterkste. Miller was met -6 een slag beter dan Floris de Haas. Bob Geurts was met -2 de beste amateur en deelde de overall derde plaats met golfprofessionals Mark Reynolds en Fernand Osther (winnaar 2017).

Bekijk alle uitslagen en gegevens van het Lauswolt Open op www.lauswoltopen.nl.

 

Alle foto’s zijn te vinden op pics.tribute2sports.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: