Portugal golf

Proosten op Madeira

Golf en Madeira wijnen, een mooie combi

Stel je eens voor dat het Deense biermerk Carlsberg eigenaar zou zijn van één van de beste golfbanen ter wereld, of dat Stella Artois een waanzinnig sjiek golfresort in België zou bezitten. Zou heel vreemd zou dat niet zijn toch? De meeste golfers houden wel van een of meer glaasjes na afloop van hun ronde en met eigenaren als deze weet je dat het met die glaasjes wel goedkomt.

Palheiro Golf

De eigenaren van Palheiro Golf op het Portugese eiland Madeira kennen al lang de kracht van de combinatie van golf en goede wijn. Naast het Palheiro Nature Estate , de golfbaan en het 5-sterrenhotel  Hotel Casa Velha do Palheiro bezitten zijn ook de grootste distilleerderij van het eiland, Blandy’s. De Blandy familie produceert al meer dan 200 jaar de beroemde Madeira wijnen en nog steeds vanuit het originele bedrijf. Geen wonder dat het bij Palheiro Golf wel goed zit met de drankvoorziening.

Volgens general manager Rodrigo Ulrich blijft een heerlijk koud biertje het meest populaire drankje na afloop van 18 holes golf, maar zeker bij het eten kiezen de bezoekers maar wat graag voor de beroemde wijnen van het eiland. ‘We krijgen zelfs steeds meer bezoekers die alleen voor het eten en drinken komen en voor de spectaculaire uitzichten vanuit het clubhuis. Dat is goed nieuws voor onze golfclub, maar ook voor Blandy’s.’

Palheiro Golf, dat in 2003 volledig gerenoveerd werd, kronkelt tussen een weelderige vegetatie op meer dan 500 meter boven zeeniveau. Vanaf het clubhuis, maar ook van bijvoorbeeld de tee van hole 16, heb je prachtige uitzichten over de hoofdstad van het eiland, Funchal.

Santo da Serra

Ben je toch al op Madeira en wil je nog veel meer golfen, dan mag je Santo da Serra niet overslaan.

Deze baan uit 1937 werd in 1991 door Robert Trent Jones Senior volledig redesigned tot het spectaculaire 27-holes golfcomplex van vandaag. Vooral de derde en vierde hole van de Machico zorgen voor de nodige fotomomenten vanwege de ligging op bijna 700 meter boven zeeniveau, bovenop de kliffen. Je kijkt dan uit op de plek waar in 1419 de eerste Portugezen voet aan wal zetten van het eiland. 

Porto Santo Golf

De 18-holes wedstrijdbaan van Porto Santo Golf, op het gelijknamige eiland, is slechts een paar minuutjes vliegen van het vliegveld van Funchal. Deze baan mag je als golfliefhebber niet missen. Niemand minder dan Severiano Ballesteros ontwierp dit prachtige plaatje dat in 2004 het levenslicht zag. Een flinke uitdaging met lange holes, mooie hoogteverschillen en ook hier prachtige uitzichten over de oceaan.

Madeira Island Golf Passport

Bij vrijwel alle hotels en bij de golfbanen op Madeira kun je het Madeira Island Golf Passport aanschaffen. Voor €360,- kun je dan 5 keer golfen op de twee golfbanen van het hoofdeiland: Palheira Golf en Santo da Serra. Daarmee bespaar je flink op de losse greenfees voor vijf ronden. Als extra service zijn de transfers tussen hotel en de golfbanen dan ook nog ingbegrepen.

Madeira

De eilanden van Madeira staat ook bekend als ‘de eilanden van de eeuwige lente’ en kent een subtropisch klimaat: warm maar met genoeg regen. De vruchtbare ondergrond zorgt voor een grote diversiteit aan gewassen, waarvan enkele groente- en fruitsoorten alleen op Madeira voorkomen. 

www.madeiraallyear.com

Maui Jim Sunglasses Maui Jim Sunglasses

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: