Engeland golf

Renovatie Prince’s Golf Club prachtig in beeld

Plaatjes van een plaatje van een golfbaan

Prince’s Golf Club heeft een aantal fraaie nieuwe foto’s vrijgegeven van de onlangs geheel vernieuwde 9-holes lus ‘Himalayas’. Deze lus ligt nu meer in lijn met de pracht en kracht van de andere twee lussen, Dunes en Shore, en behoort nu misschien wel tot de fraaiste stukjes linksbaan van Engeland.

De grote renovatie van de Himalayas werd in 2018 al in gang gezet door golfbaanarchitecten Mackenzie & Ebert, maar ook Dunes en Shore worden nog flink aangepakt om alle drie de lussen dezelfde kwaliteit, speelbaarheid en gevoel te geven. In het voorjaar van 2020 moet alles afgerond zijn. 

Golfbaanfotograaf Jason Livy maakte onlangs in opdracht van de golfclub al een aantal prachtige beelden van de vernieuwde Himalayas waarop duidelijk te zien is dat de weercondities perfect zijn geweest voor de begroeiing. Bekijk de beelden in onderstaande slideshow.

Hole 5 Himalayas ©Jason Livy
Hole 5 Himalayas ©Jason Livy
Hole 4 Himalayas ©Jason Livy
Hole 4 Himalayas ©Jason Livy
Hole 2 Himalayas ©Jason Livy
Hole 8 Himalayas ©Jason Livy
Hole 5 Himalayas ©Jason Livy
Hole 5 Himalayas ©Jason Livy
Hole 4 Himalayas ©Jason Livy
Hole 4 Himalayas ©Jason Livy
Hole 2 Himalayas ©Jason Livy
Hole 8 Himalayas ©Jason Livy
previous arrow
next arrow
 
Hole 5 Himalayas ©Jason Livy
Hole 5 Himalayas ©Jason Livy
Hole 4 Himalayas ©Jason Livy
Hole 4 Himalayas ©Jason Livy
Hole 2 Himalayas ©Jason Livy
Hole 8 Himalayas ©Jason Livy
previous arrow
next arrow

Over Prince’s Golf Club

Prince’s Golf Club, bij het historische plaatsje Sandwich Bay in Kent, is een van de oudste linksbanen van het land. In 1932 werd hier al The Open Championship gespeeld dat toen gewonnen werd door de Amerikaan Gene Sarazen. Sarazen wordt gezien als de bedenker van de sandwedge. Speciaal voor The Open had hij een ijzer uitgevonden waarmee hij makkelijk uit de bunkers kon komen. Tijdens de oefenronden hield hij deze club nog verborgen, maar tijdens het toernooi bracht deze club hem een ruime overwinning, mede door een fraaie bunkerslag uit een bunker die nu bij de negende van de Himalayas ligt. Sarazen schreef in het totaal 7 majors op zijn naam. De bunker op de negende werd aangepast en heet sinds 2011 Sarazen’s Bunker. Tegenwoordig worden op Prince’s nog steeds de (finales van) kwalificaties voor The Open gespeeld en kiezen vele topamateur-toernooien voor dit pareltje in Kent. 

 

Meer informatie: www.princesgolfclub.co.uk

Maui Jim Sunglasses Maui Jim Sunglasses

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: