Golf eventsGOLFNIEUWSNederland golf

Spelersveld 100ste KLM Open wordt steeds mooier!

Wereldtoppers op een topbaan in Nederland

Bezoekers van het 100ste KLM Open kunnen zich straks vergapen aan de golfkunsten van een zeer indrukwekkend deelnemersveld op The International in Badhoevedorp. Al eerder werden internationale wereldtoppers Sergio Garcia, Patrick Reed, Lee Westwood, Matt Wallace, Thomas Pieters en Martin Kaymer aangekondigd. Op donderdag 22 augustus werden bij het bekend maken van de voorlopige inschrijflijst ook de namen van Padraig Harrington en Engelsman Eddie Pepperell genoemd.

Patrick Reed hoogste op wereldranglijst

Het 100ste KLM Open telt zeven winnaars van een major-titel die samen 11 majors hebben gewonnen. De Amerikaan Patrick Reed is op het moment van schrijven de hoogstgeplaatste speler van de wereldranglijst met zijn 16de plaats. Het veld telt ook vijf spelers uit de top-50 waarvan 13 spelers uit de top-100 van de wereldranglijst en drie spelers uit de top-10 van de Race to Dubai 2019.

Padraig Harrington

Drievoudig majorwinnaar Padraig Harrington komt ook naar Amsterdam. Hij is een van de vele voormalig Ryder Cup-spelers die van 12 tot en met 15 september hun opwachting maken op golfbaan The International in Badhoevedorp (bij Amsterdam) en tevens de huidige Captain van het Europese Team. Harrington is tweevoudig winnaar van het Brits Open (2007 en 2008) en won in 2008 ook het US PGA Championship. Het beste resultaat van de Ier in Nederland is een derde plaats.

Joost Luiten

Met inmiddels zes titels op de European Tour is Joost Luiten de meest succesvolle Nederlandse golfer ooit. Bovendien wist hij het KLM Open twee maal te winnen, in 2013 (De Kennemer) en in 2016 (The Dutch). In 2018 moest de thuisfavoriet verstek laten gaan in ‘zijn’ toernooi vanwege een polsblessure. Dit jaar is Luiten op volle sterkte terug met zijn nieuwe caddie en goede vriend, Maarten Bosch. Kan Joost het KLM Open voor de derde keer op zijn naam zetten? Wij denken van wel!

Overige grote namen uit de golfwereld

Titelverdediger Ashun Wu (KLM Open 2018 op The Dutch), José Maria Olazábal (won in 1989 en is tweevoudig Masters winnaar), Thomas Pieters (won 2017), Nicolas Colsaerts, Thomas Detry, Matt Wallace, Victor Dubuisson, Chris Wood, Thongchai Jaidee, Shubhankar Sharma, Ross Fisher (won in 2007), Michael Campbell (winnaar US Open 2006), Lucas Bjerregaard en Robert Karlsson (speelde Ryder Cup in 2006 en 2008) staan ook op de voorlopige inschrijflijst. De komende weken worden nog acht Nederlandse golfprofessionals en zes amateurs bekend gemaakt en er worden nog 8 wildcards uitgereikt.

Kijk voor alle informatie over het KLM Open op:
www.klmopen.nl

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: