Amateurgolf NLGolf eventsSpanje golf

Staysure Amateur Golf Tour bij La Manga

Amateurtoernooi op banen van wereldklasse

In 2020 zal het openingstoernooi van de Staysure Amateur Golf Tour worden gespeeld op La Manga Club in Spanje. Deze Tour voor amateurspelers, waarbij de hoogte van je handicap niet van belang is, is de grootste ter wereld en van bijzondere klasse. Zo wordt er gespeeld 

 • in 15 verschillende landen
 • op 121 verschillende banen
 • 121 different courses
 • op 30 van de top-100 best gewaarde golfbanen van de UK
 • op 4 van de vijf beste golfbanen van Rusland (nieuw op de Tour)
 • op de 7 beste golfbanen in het Midden Oosten
 • op de golfbanen waar in 2017 & 2019 The Open werd gespeeld

Naast Rusland zijn ook Singapore, Italië en Mexico onlangs toegevoegd aan deze waslijst. 

De Staysure Amateur Golf Tour (SAGT) zag het levenslicht in 1997 als de European Amateur Golf Tour. Het doel van de tour is amateurs de gelegenheid te geven competitief te kunnen spelen op de allerbeste golfbanen ter wereld.

Van 31 oktober tot 4 november is het de beurt aan de La Manga Classic. Een grote eer vindt La Manga, om in hetzelfde rijtje met Royal Portrush, gastheer van The Open in 2019, 2019 Iers Open gastheer Lahinch GC, Royal County Down, Sunningdale en Royal Liverpool te staan. Voor komend jaar staan ook banen Jumeirah Golf Estates, Dubai Creek en de Emirates Club op de agenda. Een imposante lijst!

Over La Manga

La Manga Club  wordt door velen al jaren ‘Europe’s Best Golf Venue’ genoemd en kan dan ook indrukwekkende cijfers overhandigen. Het resort, dat ligt in de Spaanse regio Murcia, bedekt maar liefst 560 hectare grond. Dat is 3x groter dan het vorstendom Monaco. Te vinden zijn onder meer:

 • het 5-sterren hotel Príncipe Felipe
 • de 4-sterrenappartementen in Las Lomas Village
 • drie 18-holes golfbanen die zich sinds 2017 ‘Royal’ mogen noemen
 • een tenniscentrum met 28 banen, waarvan 20 gravel
 • 8 voetbalvelden volgens FIFA-standaard
 • het Europese Cricket Performance Centre
 • 2000m2 Wellness 
 • meer dan 15 barren en restaurants
 • meer dan 2000 luxury huisjes

Kijk voor meer informatie over La Manga op www.lamangaclub.com

Alles over de Staysure Amateur Golf Tour is te lezen op www.eagt.co.uk/tour/

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: