Engeland golfGOLFNIEUWS

Kent is ‘Open for Business’

Major en grote golftoernooien in de 'Garden of England'

Met het befaamde Royal St George’s als locatie voor The 149th Open in juli 2020 heeft het Engelse graafschap Kent zichzelf ‘Open for Business’ verklaard. Naast de oudste major ter wereld worden er dat jaar namelijk nog diverse andere top-golfevenementen georganiseerd in de ‘Garden of England’, het zuidoosten van Engeland.

Royal St George’s Golf Club

Het is de vijftiende keer dat The Open gespeeld zal worden op Royal St George’s. De laatste keer op Royal St George’s, in 2011, werd een zwaar geëmotioneerde Darren Clarke daar ‘Champion Golfer of the Year’. De 148ste editie van The Open (2019) werd gewonnen door de Ier Shane Lowry op Royal Portrush in Noord-Ierland.

Royal St George’s, in het plaatsje Sandwich, grenst aan de noordzijde aan Prince’s Golf Club (The Open 1932) en ligt hemelsbreed slechts een halve mijl van de 120-jaar oude golfclub Royal Cinque Ports (The Open 1909 en 1920).

Royal Cinque Ports Golf Club

Van clubhuis naar clubhuis is bij beide banen 10 minuten rijden. Een golfbestemming om je vingers bij af te likken dus en dat op slechts 20 minuten rijden vanaf de veerboot van Dover.

Prince’s Golf Club

Maar Kent heeft nog veel meer golfbanen van formaat en topklasse. Niet verwonderlijk dat er dan ook nog meer grote toernooien op de planning staan:

Van 13 t/m 15 juli 2020, de dagen voor The Open, zal The R&A Junior Open worden gespeeld op Littlestone Golf Club uit 1888, dat op een uurtje rijden ten zuiden van Royal St George’s ligt en op drie kwartier rijden van Dover. Twee weken na The Open is Royal Cinque Ports het strijdtoneel voor The R&A Senior Amateur Championship.

Littlestone Golf Club

Zelf golfen in Kent

Elke golfliefhebber die kaarten voor The Open heeft weten te bemachtigen moet gewoon een of twee overnachtingen bijboeken om zelf lekker te golfen. Heb je geen kaarten, dan heb je nog veel meer tijd om een flink aantal van de meer dan 100 golfbanen (!) in Kent te spelen. Een een echte aanrader is North Foreland Golf Club, 25 minuten ten noorden van Royal St George’s in het plaatsje Broadstairs. Hier werd in 2011 al de Final Qualifying voor The Open gespeeld. De layout van de baan is misschien wat onorthodox, maar de uitzichten vanaf de boven op de witte kliffen gelegen golfbaan zijn werkelijk uniek.

North Foreland Golf Club

Kijk voor een overzicht van alle golfbanen in Kent op www.golfinkent.co.uk

Wil je weten wat Kent verder nog allemaal te bieden heeft, kijk dan op www.visitkent.co.uk

Voor alle informatie over de volgende editie van The Open ga je naar www.theopen.com

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: