Golf eventsGOLFNIEUWSNederland golf

Sergio Garcia wint KLM Open 2019

Spaanse favoriet maakt naam waar

Sergio Garcia heeft de 100ste editie van het KLM Open gewonnen. De Spaanse favoriet speelde op The International in Badhoevedorp solide golf en boekte met deze overwinning zijn 16de zege op de European Tour.  Beste Nederlander werd Wil Besseling, Koen Kouwenaar, ook uit Nederland, werd de beste amateur. Joost Luiten, tweevoudig winnaar van het KLM Open (2013, 2016) kwam niet verder dan een gedeelde tiende plaats.

Bekijk de volledige uitslag op de website van de European Tour.

Nog even spannend …

Sergio Garcia
Sergio Garcia is niet de enige die blij is met zijn overwinning

Pas met zijn laatste putt en met een slag verschil verzekerde Sergio Garcia zich van de overwinning met een score van -18. Vlak daarvoor leek het 18-jarige Deense talent Nicolai Højgaard het nog even spannend te maken, maar hij wist zijn kans op eagle niet te verzilveren en kwam met birdie op -17 uit en de tweede plaats. De Engelsman Matt Wallace werd derde met -15.

Beste Nederlander Will Besseling

Niet Joost Luiten, de hoogst genoteerde golfer van Nederland, maar Wil Besseling werd met -11 en een gedeelde zevende plaats de beste Nederlander van het toernooi. Koen Kouwenaar mocht zich na afloop van het toernooi de beste van de zes deelnemende amateurs noemen en pakte daarmee de Robbie van Erven Dorens Trofee.

Koen Kouwenaar ontvangt de Robbie van Erven Dorens Trofee van Robbie van Erven Dorens
Koen Kouwenaar ontvangt de Robbie van Erven Dorens Trofee van Robbie van Erven Dorens

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: