Ierland Travel

Forse toename autorondreizen Ierland

Ierland, je bent er zo!

Autoverhuurder Alamo meldt een forse stijging van autohuur in Ierland. In de afgelopen zes maanden van dit jaar is het aantal boekingen ten opzichte van 2018 verzesvoudigd. 

Ierland trekt als vakantiebestemming steeds meer Nederlanders. Vanaf Amsterdam en Eindhoven vlieg je binnen twee uur naar Dublin, de hoofdstad van Ierland. Voor het geld hoef je het zeker niet te laten: een retourvlucht kost tegenwoordig nog geen 100 euro. Vanaf Dublin Airport zit je met de bus binnen anderhalf uur in het centrum van de stad. Kies je liever voor een huurauto dan kun je dat prima op het vliegveld regelen, maar ook downtown zijn er verhuurlocaties zoals die van Alamo op Russel Street. 

Een van de populairste autorondreizen is die van de Ring of Kerry. Deze route gaat richting het zuiden van Ierland in County Kerry, langs de kust van het schiereiland Iveragh en passeert diverse bezienswaardigheden, natuurgebieden en steden, zoals Killorglin, Glenbeigh en Valentia Island. Gemiddeld boeken reizigers volgens Alamo een auto voor meer dan 10 dagen om alle bezienswaardigheden van deze route in een rustig tempo aan te doen.

Fanad Head Lighthouse
Fanad Head Lighthouse – Trevor Cole (Unsplash)

Aan het einde van je vakantie lever je de huurauto doorgaans weer in bij je afhaalplaats, maar afleveren bij een van de andere negen verhuurlocaties in Ierland mag ook. Deze zogeheten ‘One-way Car’ Rental geeft je de mogelijkheid zelf te kiezen waar je je rondreis door Ierland start en eindigt zonder extra tijd kwijt te zijn om terug te rijden naar het beginpunt.

Kijk voor meer informatie over rondreizen door Ierland op www.alamo.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: