Europa golfIerland golf

NIEUW: de PGA National Ireland West Coast Links Tour

Park en links langs de ruige westkust van Ierland

Golfers die gek zijn op het ‘echte’ golf, links golf, kunnen hun hart ophalen aan de westkust van Ierland. Onlangs werd er een nieuw golfpakket gepresenteerd met de pakkende naam ‘The PGA National Ireland West Coast Links Tour’. 

De PGA National Ireland West Coast Links Tour-pakketten zijn beschikbaar voor groepen van acht of meer personen. Je kunt spelen op de PGA National Ireland Slieve Russel Golf Course (parkbaan), de County Sligo Golf Club (links), Donegal Golf Club (links) en de Strandhill Golf Club (links). Al deze banen zijn al vele jaren te vinden in de top-50 van beste banen van Ierland.

De pakketten beginnen met twee nachten B&B en drie ronden golf voor €365,- per persoon en lopen tot een verblijf van 7 nachten met ongelimiteerd golf op de vier banen vanaf 1731,- per persoon. Je verblijft in de 4-sterren B&B-hotelaccommodatie op het indrukwekkende resort van Slieve Russell Hotel, Golf & Country Club, dat zich sinds 2019 een van de acht PGA National Ireland-golfbestemmingen mag noemen. Slieve Russel ligt op 90 minuten rijden van Dublin en op 2 uur rijden van Belfast.

De 4 banen in het kort

PGA National Ireland Slieve Russel wordt gezien als een van de beste parkbanen van Ierland. Er werden al twee evenementen van de European Tour gespeeld en in 2018 werd de baan verkozen tot beste golfbaan van de enorme provincie Ulster. Op een uur rijden van Slieve Russel ligt de County Sligo Golf Club, die ook bekend staat als Rosses Point. Deze door Harry Colt ontworpen baan is één van de beste linksbanen van Ierland. Hier worden zeer veel toptoernooien gespeeld zoals dit jaar het Irish Open Amateur Championship. Donegal Golf Club staat bekend om de prachtige uitzichten over de Atlantische Oceaan en Donegal Bay en wordt soms beschreven als de ‘Muirfield‘ van Ierland. De golfbaan van de Strandhill Golf Club wordt gezien als ‘de samenvatting van golf’ langs de Wild Atlantic Way. Deze Wild Atlantic Way is een beroemde route langs de ruige westkust van Ierland met torenhoge kliffen, verborgen stranden, fraaie baaien en leuke dorpen en steden.

Over PGA National Ireland Slieve Russell

PGA National Ireland Slieve Russell’s populaire 18-holes championship course is onderdeel van het indrukwekkende 121 hectare grote Slieve Russell Hotel, Golf & Country Club Estate. Het ontwerp van de baan is van Patrick Merrigan die de holes fraai rond de meren en langgerekte heuvels van het landschap van County Cavan wist te plaatsen. Een flink uitdagende maar eerlijke baan die vooral om een goede strategie vraagt. Grote blikvanger op het enorme terrein is toch wel het witte 4-sterrenhotel (222 kamers) dat aan de buitenkant op de een of ander manier aan Paleis Soestdijk doet denken.

Website:

WWW.SLIEVERUSSELL.IE

Zie ook: Forse toename autorondreizen Ierland

Back to top button
error: