Portugal golf

Surfhelden nieuwe fans van West Cliffs

Gek op golven en golfen!

Surflegendes Kelly Slater, Lakey Peterson en Stephanie Gilmore raakten maar niet uitgesproken over de pracht van West Cliffs in het Portugese Óbidos. Tijdens een vrij moment in de World Surf League, waarin ze met over de woeste koppen van de Atlantische Oceaan razen bij het nabijgelegen Peniche, brachten ze een bezoek aan het West Cliffs Golf Links.

Kelly Slater on Instagram
Kelly Slater on Instagram

Kelly Slater, die ongeveer 150 ronden golf per jaar speelt vanaf handicap 3, prees het prachtige ontwerp van Cynthia Dye. Op Instagram zei de 11-voudig wereldkampioen surfen: ‘… deze golfbaan hoort bij de betere golfbanen die ik ooit gespeeld heb.’ Ook de Australische Stephanie Gilmore, die 7 wereldtitels surfen op haar naam schreef, en de voormalige nummer-1 van de wereld, Lakey Peterson, waren blij dat ze de golven van de oceaan even hadden verruild voor de fairways van West Cliffs.

West Cliffs, dat op een uur rijden ten noorden van Lissabon ligt aan de Portugese Zilverkust, is pas net twee jaar open maar staat nu al in de top-20 van beste golf banen Europa. Ook is het al hard op weg naar de titel van beste golfbaan van Portugal. West Cliffs valt onder het management van het naastgelegen Praia D’El Rey Marriott Golf & Beach Resort. De par-72 baan beslaat 200 hectare natuurlijk landschap met glooiende zandduinen en de ruige vegetatie van de Portugese kust. Vanaf elke hole heb je uitzicht op de oceaan. Combineer West Cliffs met de oudere Championship course van het iets zuidelijker gelegen Praia D’El Rey en een verblijf op het Praia D’El Rey  Resort en je zult de tijd van de leven hebben. Gasten hebben daar de keuze uit vijf restaurants en een enorme selectie aan Wellness-faciliteiten. 

Praia D’El Rey Marriott Golf and Beach Resort

Websites:

www.westcliffs.com 

www.praia-del-rey.com

Nog meer golfen in deze regio? Kies maar uit! Op een kleine afstand van West Cliffs en Praia d’El Rey liggen banen als Royal Óbidos, Bom Sucesso en nog veel meer banen waar je flink zult genieten. Bekijk ook ‘Niet dromen maar doen: Golf in Center of Portugal

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: