Marokko golf

Assoufid GC Marrakech – niet zomaar de beste van Marokko

Niet stilstaan, maar blijven ontwikkelen

Assoufid Golf Club in Marrakech, blijft prijs na prijs in de wacht slepen. Hun kracht? De ligging dichtbij de bekendste stad van Marokko, prachtige uitzichten op de besneeuwde bergtoppen van het Atlasgebergte, een golfbaan om je vingers bij af te likken en een team dat de beste golfclub van Marokko wil blijven. 

Logo Assoufid Golf ClubDe lijst met awards is indrukwekkend voor een golfbaan die pas in 2014 de deuren opende. De International Association of Golf Tour Operators (IAGTO) gaf Assoufid onlangs nog de titel ‘Morocco’s Golf Experience of the Year 2020′. In 2019 ontving de club voor het zesde jaar op rij de titel van ‘Beste golfbaan van Marokko’.

Werken aan de toekomst

Guy Maxwell, Golf Director bij Assoufid Golf Club, onderkent de belangrijke waarde van het populaire Marrakech, de rode stad, voor Assoufid: ‘Waar Marrakech voorheen vooral Europese golfers trok zie je tegenwoordig de snelle opkomst van golfers uit de hele wereld. Het is die combinatie van de magie van Marrakech, een golfbaan van wereldklasse, 5-sterren klantenservice en het hele jaar een perfect sportklimaat.’

De ontwikkelingen blijven doorgaan. Er zijn plannen voor een 5-sterrenhotel en -huisjes en er is al een overeenkomst getekend met Marriot International voor 60 kamers en 20 villa’s van de iconische tak St. Regis. Compleet met spa, zwembad, fitness en drie specialiteitenrestaurants van topklasse. Tel daarbij nog de komst van een 50-tal luxe woningen en vakantiewoningen, 120 appartementen plus een enorm winkelgebied bij op en de status van Assoufid voor de komende jaren is verzekerd.

Over Assoufid en Marrakech

Marrakech in de avond
Marrakech in de avond

Vanaf Assoufid Golf Club kun je in de verte de besneeuwde bergtoppen Atlasgebergte zien, mits een harde wind het uitzicht niet verpest met een rode waas van rondvliegend woestijnzand. De fairways en greens liggen er altijd zeer strak bij en palmbomen, olijfbomen en cactussen vergroten het idee van een woestijnbaan die overigens fraaie hoogteverschillen heeft. De door de Schotse voormalig speler van Europese Tour Niall Cameron ontworpen baan ligt op slechts 20 minuten rijden van het levendige Marrakech en op 10 minuten van het vernieuwde internationale vliegveld. De medina, de ommuurde oude stad van Marrakech, is een van de populairste toeristenbestemmingen van Marokko. Met de grootste berbermarkt van het land, het altijd drukke plein en heerlijke eettentjes zul je je als toerist geen moment vervelen. 

Kijk voor meer informatie over Assoufid Golf Club op www.assoufid.com

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: