GOLFNIEUWS

KLM blijft partner en naamgever KLM Open t/m 2022

KLM Nederland verlengt het contract als partner en naamgever van het KLM (Dutch) Open tot en met 2022. Dat maakte Harm Kreulen, directeur KLM Nederland, bekend tijdens een persconferentie op Bernardus Golf, de locatie voor de volgende drie edities van het KLM Open.

KLM werd in 1981 de eerste naamgever van het Dutch Open dat al werd gespeeld sinds 1912. Tot en met 1990 ging het grootste internationale golftoernooi van Nederland door het leven als het KLM Dutch Open, kortweg KLM Open. Sinds 2004 heeft de luchtvaartmaatschappij de sponsoring hervat en is zij onafgebroken als titelsponsor verbonden aan dit event van de European Tour. 

‘KLM Open is een instituut’

Harm Kreulen gaf aan de beslissing voor verlenging van het titel-sponsorschap voor het KLM Open tot en met 2022 niet al te moeilijk was: ‘Er was geen enkele twijfel, het KLM Open is een instituut in Nederland. Het toernooi heeft zowel nationaal als internationaal een sterke uitstraling en sluit goed aan bij onze doelen. Naast zichtbaarheid voor KLM, is het KLM Open een gewaardeerd sportevenement dat bij uitstek geschikt is om de relatie met onze klanten en partners te versterken.’

Daan Slooter, toernooidirecteur KLM Open, zei dat het partnerschap tussen het Dutch Open en KLM een van de langstlopende samenwerkingen in de Nederlandse sport is. ‘KLM is zelfs het langste naamdrager van een toernooi op de European Tour. Wij zijn blij en trots dat zo’n krachtig en Nederlands bedrijf als KLM heeft besloten haar verbinding met het toernooi te verlengen. Dat is een groot compliment aan de organisatie, sportmarketingbureau TIG Sports, en bevestigt eens te meer de synergie tussen KLM en de golfsport. Het betekent ook dat we gezamenlijk verder kunnen groeien in het vernieuwen en verbeteren van het evenement om het toekomstbestendig te maken.’

Mooi voor Brabant

Ook de eigenaar van Bernardus Golf, Robert van der Wallen, verheugt zich op de komst van het KLM Open naar Cromvoirt: ‘We gaan er alles aan doen om het toernooi nog beter te maken dan het al was. Wie mij kent als ondernemer weet dat ik niet voor een 8,5 (= waardering bezoekers KLM Open 2019, red.) ga. Ik ga voor een 9,5 of liever een 10. Onze medewerkers zijn trots op de komst van het KLM Open, maar ook de omgeving is dat. De laatste keer dat het toernooi in Brabant werd gespeeld is 55 jaar geleden, in Eindhoven. We houden goed contact met de gemeentes en we merken nu al dat er in de regio allerlei eigen en leuke initiatieven worden genomen om straks mee te kunnen profiteren van dit evenement. Voor bezoekers van het KLM Open is het goed om te weten dat van 17 t/m 20 september ook Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch wordt georganiseerd.’

Robert van der Wallen, eigenaar Bernardus
Robert van der Wallen, eigenaar Bernardus

Dat de komende drie edities van het KLM Open ook veel bezoekers uit België zullen trekken is waarschijnlijk een understatement. Met spelers als Colsaerts, Detry en Pieters wisten onze golfliefhebbende zuiderburen het KLM Open al goed te vinden in Spijk en Badhoevedorp. Bernardus ligt slechts op 30 minuten rijden van de Belgische grens. Nu al komt 30% van de gasten van Bernardus Golf uit België om een dagje van de uitzonderlijke kwaliteit van het complex te genieten.

Over Bernardus

Bernardus, gezien vanuit het clubhuis
Bernardus, gezien vanuit het clubhuis

Een dag vol mooie herinneringen, dat is waar Bernardus voor staat. Heel moeilijk is dat niet met het concept van een ‘Day membership’. Voor 150 euro mag je een ongelimiteerd aantal holes spelen op de door Kyle Phillips 18-holes baan in Cromvoirt en mag je gebruik maken van alle faciliteiten. Dat zijn er nogal wat: een driving range met bar, grass tees, topkwaliteit ballen en een simulator, een short game area, een fitnesszaal, een tennisbaan, een zwembad en kleedkamers met Finse sauna en stoombad. Mocht je partner niet golfen, dan mag je partner wel vrij gebruikmaken van alle faciliteiten.

Clubhuis Bernardus
Clubhuis Bernardus

Lekker eten en drinken is hier ook geen probleem; Noble Kitchen, bedacht door Michelin sterrenchef Edwin Kats, is een plek voor soulfood & happy times. Bernardus Café is een gezellige plek naast Noble Kitchen waar je gaat zitten voor bier en bitterballen maar ook voor een heerlijke lunch en diner. Wijnliefhebbers zullen genieten van de eigen Bernadus wijnen, gemaakt in Carmel Valley, Californië. Overnachten aan de golfbaan kan bij Bernardus Lodge met acht ruime en moderne tweepersoonskamers.

Website: bernardusgolf.com
Adres: Deutersestraat 39D – 5266 AW – Cromvoirt

Meer over het KLM Open

Het KLM Open wordt in 2020, 2021 en 2022 gespeeld op Bernardus Golf in Cromvoirt. De 101ste editie van het KLM Open vindt plaats van 17 tot en met 20 september 2020. De editie van 2019 werd gewonnen door de Spanjaard Sergio Garcia op The International in Badhoevedorp. Joost Luiten, die het toernooi twee keer wist te winnen, werd gedeeld tiende. Zie ook dit artikel. Het KLM Open is een van de oudste toernooien van de European Tour en wordt sinds 2004 georganiseerd door TIG Sports en wordt ondersteund door titelsponsor KLM en partner ING Private Banking.

Meer informatie op: klmopen.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: