Frankrijk golf

Château des Vigiers investeert opnieuw ruim 1 miljoen euro

Sprookjesachtige bedragen voor een sprookjesachtige locatie

Na enorme investeringen de afgelopen jaren kondigt Château des Vigiers in de Dordogne opnieuw flinke investeringen aan voor 2020. Belangrijkste reden hiervoor is het ‘verlengen’ van de seizoenen. 

Logo Chateau des VigiersHet is al vele jaren een indrukwekkende bestemming in Monestier ten zuiden van Bergerac, het hart van Périgord. Château des Vigiers is gezegend met een heerlijke 27-holes golfbaan, twee 4-sterrenaccommodaties met in totaal 65 kamers waarvan 25 in het kasteel zelf, prachtig vastgoed, een brasserie, Michelin Restaurant Les Fresques en voor nog meer ontspanning en genot een spa van Sothys. Toch moet het nog beter volgens het management, om gasten ook buiten het hoogseizoen (april-oktober) veel te kunnen bieden.

Cijfers en letters

In 2017 werd er een nieuwe aandeelhoudersstructuur in het leven geroepen. Ook werd in dat jaar de Nederlander Niels Koetsier, die al 20 jaar diverse posities bekleedde op het domein, aangesteld als Managing Director. Na de ruim 1,7 miljoen euro die de laatste twee jaar werd geïnvesteerd, zal er voor 2020 nog eens 1,2 miljoen euro in de ontwikkeling van het complex worden gestoken. Op de planning staat onder meer:

  •  de aanleg van een indoorzwembad en hamman;
  •  een upgrade van het bestaande zwembad buiten;
  •  volledige renovatie van brasserie Le Chai, incl. uitbreiding van het terras.
Chateau des Vigiers
Chateau des Vigiers (2013)

Tussen 2017 en 2019 werd al 1,7 miljoen euro besteed aan renovatie van de spafaciliteiten, een nieuwe keuken en wijnkelder voor Les Fresques, twee nieuwe tennisbanen, renovatie van de kamers en aan vijf machines van Toro voor onderhoud van de golfbanen. Al het werk is en wordt uitgevoerd door lokale bedrijven, een hoeveelheid werk dat gelijk staat aan 70 fulltime banen.

Kijk voor meer informatie over Château des Vigiers op: vigiers.com

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: