Tsjechië Travel

Tienduizend kwallen in Praag

Grootste kwallen-aquarium van Europa geopend

Op het dak van winkelcentrum Arkády Pankrác, net buiten het centrum van Praag, is eind vorig jaar het grootste bolvormige aquarium van Europa geopend: World of Jellyfish (Svět Medúz). Het aquarium heeft 10.000 kwallen in alle soorten en maten.

Het indrukwekkende pand bevat 38 aquaria die in totaal 12.500 liter water bevatten. Dankzij speciaal ontworpen interieurs met 3D-projecties, rijke audiovisuele effecten en unieke verlichtingselementen krijg je als bezoeker het gevoel alsof je je onder het zeeniveau bevindt. In de aquaria kun je de zeldzaamste soorten kwallen bewonderen die je betoveren met hun prachtige kleuren en sierlijke bewegingen.

World of Jellyfish - ©Svět medúz
World of Jellyfish – ©Svět medúz

Prachtig maar dodelijk

Kwallen bestaan weliswaar voor 97% uit water, maar toch geldt de Australische Zeewesp (Chironex Fleckeri) als een van de giftigste diersoorten ter wereld. Deze kwal, die ook te bewonderen is in het aquarium, bevat genoeg gif om 60 mensen te doden. Zijn tentakels kunnen drie meter lang zijn en schieten bij aanraking giftige netelcellen af. Een mens kan hierdoor binnen drie minuten overlijden. Gelukkig zijn niet alle kwallen dodelijk en kun je ze in Praag allemaal in alle rust veilig bewonderen.

World of Jellyfish - ©Svět medúz
Sierlijke bewegingen – ©Svět medúz

Informatie

World of Jellyfish is elke dag geopend van 9:00 tot 21:00 uur. Een kaartje voor volwassenen kost ongeveer 10 euro (260 CZK). Vlakbij Jellyfish World is een bistro gevestigd met de naam Bistro medúz. Een leuke plek om voor of na je bezoek te genieten van een kop koffie of een Tsjechische maaltijd.

Adres: Na Pankráci 86 – Praha 4 (op het dak van winkelcentrum Arkády Pankrác)

Links

www.instagram.com/svetmeduz/

 www.facebook.com/svetmeduz/

 svetmeduz.cz

www.arkady-pankrac.cz

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: