GOLFNIEUWS

Steun de Joost Luiten Foundation

Ieder kind moet kunnen golfen

De beste golfer van Nederland, Joost Luiten, heeft een nieuwe stichting in het leven geroepen. De doelstelling? Alle kinderen de kans geven om te kunnen golfen.

Tijdens de week van het KLM Open 2019 op The International kondigde Joost de komst van de Joost Luiten Foundation (JLF) aan. Op 7 januari 2020 is de website live gegaan: joostluitenfoundation.nl. De stichting gaat zich inzetten om kinderen met een afstand tot de golfsport in staat te stellen te golfen of vaker te golfen. Deze afstand tot golf kan fysiek, geestelijk en/of materieel zijn. Er zijn heel veel kinderen die zonder een beetje hulp geen kennis zullen maken met golf of niet kunnen golfen. De Joost Luiten Foundation zet nieuwe projecten op die aan deze doelstelling bijdragen en de JLF participeert in andere initiatieven die in dezelfde lijn liggen.

Meehelpen?

Natuurlijk is de stichting op zoek naar goede sponsoren, maar iedere golffan die dit geweldige initiatief van Joost wil steunen kan zelf ook een steentje (of een hele grote steen) bijdragen. Meld je aan als Birdie-vriend van Joost!  Je betaalt eenmalig 5 euro en je geeft aan welk bedrag je wilt betalen voor iedere birdie die door Joost Luiten in officiële speelronden wordt gemaakt: 25 cent, 50 cent of een ander bedrag. Als tegenprestatie ontvang je de JLF nieuwsbrief en word je één keer per jaar uitgenodigd voor de officiële Joost Luiten Foundation-dag. Je maakt zelfs kans om een keer caddie van Joost te zijn!

Eerste project Rotterdam: ‘Sterker door Golf’

Het Thorbecke college aan de Prinsenlaan in Rotterdam Alexander is een dynamische open scholengemeenschap. De achtergrond van de leerlingen is net zo gevarieerd als de wereldstad Rotterdam. Bovendien heeft de school speciale sportklassen. In deze sportklassen krijgen leerlingen extra sport aangeboden onder schooltijd. Een project met golf past om die reden uitstekend binnen deze school. Partner Golfcenter Seve,  de Rotterdamse thuisbasis van Joost, verzorgt het lesprogramma en biedt verder de benodigde faciliteiten.

Er wordt gestart met 14 kinderen, die elk onder begeleiding van een pro aan de slag gaan gedurende ongeveer twee uur per week, 20 weken lang. Golfmateriaal wordt verzorgd en de school regelt het vervoer naar en van Seve. Als het project slaagt dan wordt golf mogelijk als vast onderdeel sport opgenomen in het High School-programma van het Thorbecke college. De doelstelling is om na deze pilot met grotere groepen kinderen aan de slag te gaan, in Rotterdam maar ook in andere plaatsen in Nederland.

Kijk voor meer informatie en voor sponsormogelijkheden op joostluitenfoundation.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: