Nederland golf

Uitbreiding en verbeteringen Golfpark Wilnis

Holes aanpakken en oefenfaciliteiten uitbreiden

Golfpark Wilnis is begonnen met uitbreiding van de oefenfaciliteiten en verbetering van de golfbaan door het uitdagender maken van enkele holes. De roep om meer ruimte voor het oefenen van chippen en pitchen is in de loop der tijd toegenomen bij Golfpark Wilnis.

Samen met Michiel van der Vaart, de architect die samen met Gerard Jol van Jol Golf Design verantwoordelijk was voor de uitbreiding van 9 naar 18 holes in 2011, wordt er nu gewerkt aan de upgrade van het golfpark. Van der Vaart, die al sinds 2003 betrokken is bij de baan in Wilnis, is blij met de gekozen oplossing: ‘Rondom clubhuizen is het altijd stoeien met de ruimte omdat je alle functies zo dichtbij mogelijk wilt hebben. We gaan de huidige negende, door velen gezien als een minder spannende lange hole, inkorten tot een korte maar spannende par 5. Hierdoor ontstaat er ruimte om bij het clubhuis een grote oefengreen te maken.’

Aan dezelfde zijde van het clubhuis wordt op de eerste verdieping een nieuw terras gemaakt waar volgens Van der Vaart de ochtendzon vol op zal schijnen en je een fantastisch uitzicht op de nieuwe green van hole 9 en de nieuwe oefenfaciliteiten zult hebben. Verder worden de fairways van hole 1 en hole 9 volledig opnieuw ingericht en cultuurtechnisch opgebouwd. Daarbij wordt ook de ‘bunkering’ aangepast want een korte par-5 hole moet volgens de architect wel stevig verdedigd worden door hindernissen.

Uitbreiding Wilnis 2020 - Jol Golf Design - Nieuwe tee hole 1
Nieuwe tee hole 1 – ©Jol Golf Design

Op hole 1 zullen nieuwe tees worden aangelegd en er komt een flinke greenside bunker bij. Bij het clubhuis komt er nog een verlichte, dubbele jeu-de-boulesbaan die tevens als evenemententerrein gebruikt kan gaan worden. Dit was al lange tijd een grote wens van de opdrachtgever. Aannemer Willem Kool is in de eerste week van januari van start gegaan met de werkzaamheden. In de vroege zomer van 2020 kunnen de eerste elementen in gebruik worden genomen.

Links

golfparkwilnis.nl

www.jolgolfdesign.nl

Maui Jim Sunglasses Maui Jim Sunglasses

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: