Duitsland golfGolf events

WINSTONgolf Senior Open 2020

Kijken bij en zelf spelen op de beste golfbaan van Duitsland

Dat 2020 een groot sportjaar wordt mag een understatement genoemd worden: de Olympische Spelen in Tokyo, de EK Handbal in Oostenrijk, Zweden en Noorwegen, de EK Voetbal en natuurlijk de Ryder Cup op Whistling Straits in de Amerikaanse staat Wisconsin. Maar iets dichter bij huis en een stuk goedkoper (=gratis) om te bezoeken wordt het WINSTONgolf Senior Open georganiseerd, een golftoernooi met toppers van de Staysure Tour. 

Toppers van toen

Het sportieve hoogtepunt van het noorden van Duitsland brengt van 17 t/m 19 juli topgolfers van (inter)nationale naam en veel faam naar het prachtige Mecklenburg-Vorpommern. Golfhelden als José Maria Olazábal, Ian Woosnam, Thomas Levet, Paul McGinley, Colin Montgomerie, Sam Torrance, en Barry Lane zijn meestal op de deelnemerslijst van het WINSTONgolf Senior Open te vinden en vrijwel zeker zal Duitse legende Bernhard Langer zijn nog altijd uitstekende golfspel demonstreren. Het toernooi wordt gespeeld in het Dunhill format. Op vrijdag en zaterdag spelen de professionals samen met een amateur voor een teamscore. De 60 professionals nemen hun individuele score wel mee naar zondag en er is geen cut. Vanuit de prijzenpot is 350.000 euro te verdelen waarmee het WINSTONgolf Senior Open één van de belangrijkste golftoernooien voor 50-plussers in Europa is. Titelverdediger is de Amerikaan Clark Dennis.

Bernhard en Jackie Langer tijdens het WINSTONgolf Senior Open - ©Tobias Kuberski
Bernhard en Jackie Langer tijdens het WINSTONgolf Senior Open – ©Tobias Kuberski

Gratis

Toegang tot alle wedstrijddagen van het Senior Open is gratis en ook voor parkeren hoeft niets betaald te worden. 

WINSTONlinks beste golfbaan van Duitsland

De WINSTONlinks-baan van WINSTONgolf heeft al vele prijzen in de wacht gesleept en zal voor de vierde keer het strijdtoneel zijn van het Senior Open. In 2011 koos het Duitse GOLF MAGAZIN WINSTONlinks golfbaan als de beste nieuwe golflinks van Duitsland en in 2015 als beste golfbaan van Duitsland. In 2019 kwam de baan bij het Duitse GOLF JOURNAL als beste uit de zeer uitvoerige ‘Golf Course MOT’-test met 83 van de 100 punten waarmee opnieuw de titel ‘Beste golfbaan van Duitsland’ naar het in het noordoosten van Duitsland gelegen Mecklenburg-Vorpommern ging.  

Clubhuis WINSTONgolf - ©WINSTONgolf
Clubhuis WINSTONgolf – ©WINSTONgolf

De door David J. Krause ontworpen ‘inland links course’ doet denken aan de duinlandschappen van Schotland. Duinen tot wel 10 meter hoog verrijzen uit wat nog niet heel lang weiland was. Diepe bunkers, heide, brem en enkele oude boompartijen maken het plaatje compleet. Je kijkt je ogen uit bij aankomst. Maar laten vooral ook niet die tweede prachtige 18-holes baan van WINSTONgolf vergeten: WINSTONopen. Het klinkt wat vreemd dat het Senior Open op WINSTONlinks gespeeld wordt, maar WINSTONopen is ook zeker een baan die je moet spelen. De baan is minder heuvelachtig dan WINSTONlinks, maar deze prachtige door Holger Rengstorf ontworpen parkbaan is ook voor de gevorderde golfers een serieuze test. Voor een wat kortere ronde is WINSTONkranich de oplossing: een 9-hole par-3 baan met holes die deels lijken op de holes van de links en deels op de holes van de open.  

Lees ook deze nieuwsbrief van Golfreiswijzer van 7 februari 2018 met mijn verslag van een bezoek aan WINSTONgolf.

Links

WINSTONgolf: www.winstongolf.de
Adres: Kranichweg 1, 19065 Gneven, Duitsland

WINSTONgolf Senior Open: www.winstongolf-senior-open.com

Social media:
– #WSO2020
www.facebook.com/WINSTONgolfSeniorOpen
www.instagram.com/winstongolf_senior_open

Maui Jim Sunglasses Maui Jim Sunglasses
Back to top button
error: