Portugal golf

Zeven miljoen voor Quinta do Lago

Hoe perfect nog perfecter kan

De South Course van het exclusieve resort Quinta do Lago in Portugal zal een moderne make-over ondergaan. De aanpassingen zijn onderdeel van een investeringsprogramma van maar liefst 7 miljoen euro. 

De South Course was al acht keer het strijdtoneel van het Portugees Open. Alles rond de greens op zal stevig worden aangepakt, alsmede de fairways en tees. De 48 bunkers worden grotendeels   naar hun oorspronkelijke formaat worden teruggebracht, de drainage wordt vernieuwd en een paar bunkers zullen iets worden verplaatst als aanpassingen voor het moderne golfspel. Verder moeten enkele subtiele aanpassingen door de baan de spelbeleving vergroten. De waterpartijen bij de derde en zeventiende hole krijgen een strakkere afbakening zodat ze beter passen bij de overige waterpartijen op de baan. Op de zestiende zal het water tot vlak achter de green doorgetrokken worden zodat de slotholes nog wat spannender ogen.

Met het ruime geldpotje worden ook de andere twee 18-holes banen, North Course en Laranjal, flink onder handen genomen terwijl er op die banen eind 2014 al voor 9.6 miljoen euro werd gerenoveerd. Een nieuwe vloot elektrische buggies zal de luidruchtige voorlopers vervangen en deze zomer zal het hoofd-clubgebouw na een opfrisbeurt worden heropend.

Luxe, privacy en optimaal genieten

Het enorme resort van Quinta do Lago, geopend in 1972, ligt bij het Ria Formosa Natural Park op slechts 15 minuten rijden van het vliegveld van Faro. De luxe voorzieningen en de privacy op het grote resort maken dat film- en popsterren Quinta do Lago graag aandoen. Topsporters kunnen zich in The Campus, een hypermodern sportcomplex, voorbereiden voor de grootste evenementen of werken aan herstel na een blessure. Voor onder meer fitness, padel, tennis, zwemmen, wielrennen, voetbal en rugby zijn er volop faciliteiten en velden en professionele begeleiding. Maar laten we vooral niet vergeten dat Quinta do Lago ook echte een heerlijk familie-resort is waar je oneindig kunt genieten, en golfen! Naast de drie geweldige 18-holesbanen (South, North, Laranjal) is er het Taylormade Performance Centre en de Paul McGinley Golf Academy (jazeker, Paul McGinley is er zeer regelmatig aanwezig) waar je kunt oefenen tot je er bij neervalt. Sinds juni dit jaar kun je bij deze golfschool zelfs persoonlijke online golflessen en begeleiding krijgen, waar ter wereld je je ook bevindt. Kijk voor meer informatie op de website van de golfschool.

Bijkomen van alle inspanningen doe je bij de 12 uitstekende barren en restaurants, overnachten kun je in villa’s, de Reserva-appartementen in het natuurpark of in het onlangs overgenomen boetiekhotel Magnolia.

Alles over Quinta do Lago vind je op www.quintadolago.com

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: