Spanje golf

Alcanada profiteert van gedwongen pauze

Mallorca's bekendste in topconditie

De sluiting van de golfbanen vanwege COVID-19 bleek een perfecte periode voor grote aanpassingen aan golfbanen. Ook de bekende Club de Golf Alcanada op Mallorca profiteerde van dit geluk bij een ongeluk: de baan ligt er mooier bij dan ooit.

Club de Golf Alcanada werd door de pandemie gedwongen de deuren twee maanden te sluiten voor publiek. Het team van greenkeepers pakte deze onverwachte kans aan met groot onderhoud, dat normaal gesproken voor veel overlast voor golfers had kunnen zorgen. In de winter van 2018 werden alle 18 greens al gerenoveerd, een project van ongeveer 700.000 euro. Nu kon er worden gewerkt aan alles rond de greens. Zo werden onder meer tees geëgaliseerd, werd er flink gesnoeid, werd de drainage van de chipping green achter hole 9 gerepareerd, kon er ongestoord worden geverticuteerd en konden paden worden gerepareerd. Dit, samen met het perfecte weer van genoeg regen en veel zon, zorgde ervoor dat Club de Golf Alcanada er beter bij ligt dan ooit tevoren.  

Over Club de Golf Alcanada

Wie ooit Alcanada heeft gespeeld zal niet uitgesproken raken over de prachtige uitzichten over Alcudia Bay en op de markante vuurtoren. Het ontwerp van Robert Trent Jones junior is met 6499 meter en stevige hoogteverschillen een flinke maar eerlijke uitdaging en is de bekendste en een van de mooiste golfbanen van het Spaanse eiland. In november 2019 werd hier de European Challenge Tour Grand Final gespeeld. De faciliteiten en service van Alcanada zijn van hetzelfde hoge niveau als de baan. Onlangs werden ook 38 nieuwe en rappe buggies aangeschaft, voorzien van luxe stoelen en usb-aansluiting en als je golfclubs huurt kun je kiezen uit Taylormade SIM-clubs en de exclusieve golfclubs van Honma.

www.golf-alcanada.com

Maui Jim Sunglasses Maui Jim Sunglasses

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: