Nederland TravelSCHAATSEN

Bewonder Thialf ook eens van buiten

Binnen gebeurt het, buiten begint het

Het lijkt alweer eeuwen geleden dat een afgeladen Thialf trilde op het ritme van de meelallers van Kleintje Pils en we kunnen niet wachten tot we weer massaal onze schaatshelden naar de finish mogen schreeuwen. Maar die pauze in coronatijd heeft ook z’n voordelen. Bekijk Thialf maar eens rustig van buiten en geniet van het bijzondere ontwerp.

Vanaf 1890 werden er al internationale wedstrijden geschaatst op de toen nog natuurijsbaan van schaatsclub Thialf. In 1967 werd het ijsstadion geopend met een ijshockeyhal en uiteraard kunstijs, maar de 400-meterbaan werd pas in 1986 overdekt. Begin 2015 werd begonnen met de voorbereidingen voor het nieuwe Thialf en in november 2015 werden de eerste rondjes er al geschaatst. 

Inmiddels is het nieuwe Thialf een mooi architectonisch plaatje geworden waarbij duurzaamheid maar vooral ook de sportbeleving dik voorop staan. Op dit moment heeft Thialf met 5000 zonnepanelen het grootste zonnedak van alle stadions in Nederland en is het het meest duurzame schaatsstadion ter wereld. 

Thialf Heerenveen

Het ontwerp was een samenwerking van ZJA Zwarts & Jansma Architecten en DAY Creative Business Partners waarmee ze de German Design Award 2018 wonnen in de categorie ‘architecture en excellent communications design’. ZJA, heeft voor de compleet nieuwe uitstraling aan zowel binnen- als buitenzijde gezorgd en DAY creëerde de algemene visie voor alle ruimtes en de beleving in Thialf.

Hoe je het nieuwe Thialf ook wilt beschrijven, de tekst op de homepage van Thialf zelf is toch het meest sprekend:

Het huis van kampioenen,
de kraamkamer van schaats­legen­den,
de concertzaal van uitzinnige schaatsfans

Kijk voor alles over Thialf op thialf.nl

Maui Jim Sunglasses Maui Jim Sunglasses

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: