GOLFNIEUWS

Duca del Cosma nieuwe sponsor van Joost Luiten

Modern en comfortabel wint van traditioneel

Vanaf 1 januari 2021 is het Nederlandse Duca del Cosma de nieuwe sponsor van Joost Luiten voor golfschoenen en golfkleding. Het snelgroeiende golfmerk heeft in korte tijd naam gemaakt met haar eigenzinnige designs gecombineerd met elegant comfort. Nederlands meest succesvolle golfer – winnaar van 6 European Tour titels waarvan twee KLM OPEN‘s – zal vanaf 1 januari 2021 in de eigentijdse schoenen en kleding van Duca del Cosma te bewonderen zijn.

Joost Luiten - Duca del Cosma

Joost Luiten is duidelijk over zijn keuze voor dit nog jonge golfschoenenmerk. ‘Ik werd nog voor de corona-uitbraak door Duca del Cosma benaderd of ik hun golfschoenen wilde proberen. De Duca’s waren voor mij een openbaring – zo modern, comfortabel en totaal anders dan de traditionele golfschoen. Ik heb ze met veel plezier uitgeprobeerd en ben blij dat dit nu in een sponsorship voor drie jaar is beklonken.’

Joost en zijn vriendin Melanie (zie ook de website melanieontour.com) krijgen ook de kans zelf schoenen te ontwerpen. Joost: ‘Ik vind het leuk om betrokken te worden bij ontwerp en design om de schoenen nog functioneler te maken.’ Melanie: ‘Mijn eigen schoen ontwerpen is een droom die uitkomt! Het is zo gaaf dat alle vrouwen een door mij ontworpen schoen kunnen dragen!’.

Stuwende kracht achter Duca del Cosma is het ondernemersechtpaar Frank en Caroline van Wezel. Samen met CEO Sjef van Gastel beschikken ze, over meer dan 80 jaar ervaring in de productie van sportschoenen. ‘De gemiddelde golfer loopt per 18 holes al snel 10 kilometer, daarom zijn schoenen een essentieel onderdeel van de golfuitrusting. Comfort is hierbij een eerste vereiste’, aldus Frank van Wezel, die internationaal furore maakte met zijn lichtgewicht Hi-Tec-schoenenlijn. Sjef van Gastel verheugt zich op de samenwerking met Luiten: ‘Met onze kennis en ervaring kunnen wij voor Joost de meest comfortabele golfschoenen ooit maken!’

Joost is vol goede moed over het komende golfseizoen. Zijn eerste toernooi start in januari in Dubai. Het is zijn streven om zo snel mogelijk terug te keren in de top 100 van de wereld. ‘Ik voel dat ik zeker in de top 100 thuishoor en zal er alles aan doen om in 2021 een goede positie te veroveren.’

Bekijk de website > Duca del Cosma

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: