GOLFNIEUWSNederland golf

Robbie van Erven Dorens, ‘Mister Golf’ overleden

De man die golf in Nederland groot maakte is niet meer

 

Foto: Koen Kouwenaar ontvangt als beste amateur van het KLM Open 2019 de Robbie van Erven Dorens Trofee uit handen van van Robbie van Erven Dorens. ©Tribute2Golf

Robbie van Erven Dorens, ‘Mister Golf’, is zaterdag 12 december 2020 op 83-jarige leeftijd overleden. De bijnaam ‘Mister Golf’ dankte Van Erven Dorens aan zijn lange en succesvolle golfgeschiedenis. Tussen 1956 en 1970 speelde hij in het Nederlands golfteam. In 1960 en 1964 speelde hij mee in de Eisenhower Trophy, het wereldkampioenschap voor amateurs en bleef daarna lange tijd aan als captain van de Nederlandse teams. Van Erven Dorens won als amateur vele nationale en internationale titels in de golfsport. In 1980 richtte hij het golfpromotiebureau REVED International op en nam hij de organisatie van het Dutch Open over. Hij pakte het groots aan, regelde televisietijd voor het toernooi en speelde in op de groeiende belangstelling van het publiek voor de golfsport. Mede dankzij zijn initiatief werd het toernooi, nu beter bekend als het KLM Open, een van de grootste sportevenementen van Nederland. Robbie van Erven Dorens was een oom van tv-presentator Beau van Erven Dorens.

Robbie van Erven Dorens tijdens het KLM Open van 2016
Robbie van Erven Dorens tijdens het KLM Open van 2016
Koen Kouwenaar ontvangt de Robbie van Erven Dorens Trofee van Robbie van Erven Dorens
Koen Kouwenaar ontvangt als beste amateur van het KLM Open 2019 de Robbie van Erven Dorens Trofee uit handen van Robbie van Erven Dorens
Koen Kouwenaar ontvangt de Robbie van Erven Dorens Trofee van Robbie van Erven Dorens
Koen Kouwenaar ontvangt als beste amateur van het KLM Open 2019 de Robbie van Erven Dorens Trofee uit handen van Robbie van Erven Dorens
Bron
NRC.NL

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: