USA Travel

Salt Lake City International Airport (SLC) opent nieuwe luchthaven

Direct van Amsterdam naar Olympisch wintersportparadijs

Bron: ZapperPR
Foto’s: Salt Lake City International Airport

Na 60 jaar heeft Salt Lake City International Airport een nieuwe luchthaven geopend. Salt Lake City verstevigt hiermee de positie als internationaal luchtvaartknooppunt. Daarnaast zal de nieuwe luchthaven ook bijdragen aan de regionale groei van Salt Lake City, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Utah.

De ontwikkeling van de nieuwe luchthaven

SLC International Airport heeft ongeveer 26 miljoen passagiers per jaar, maar de faciliteiten van de oude luchthaven waren berekend op ongeveer de helft daarvan. In 2014 is daarom begonnen met de bouw van de nieuwe luchthaven. Dit najaar is de eerste fase van het project afgerond: de bouw van de centrale terminal, de parkeergarage en een gedeelte van de nieuwe vertrek- en aankomsthallen. De tweede fase, het afronden van de hallen, wordt naar verwachting tegen 2024 afgerond.

Aankomst- en vertrek bij SLC International Airport (credits: SLC International Airport)
Aankomst- en vertrek bij SLC International Airport (credits: SLC International Airport)

Functioneel en fraai

Behalve dat de doorstroom moet versoepelen is SLC Airport in een prachtig, modern architectonisch jasje gestopt. De nieuwe luchthaven wordt ook wel de ‘state-of-the-art facility’ genoemd. Zo zijn er verschillende kunstobjecten op het vliegveld te vinden, waaronder The Canyon and The Falls, die de natuurlijke schoonheid van Utah vertegenwoordigen. Hetzelfde geldt voor de grote ramen die voor veel licht zorgen en een prachtig uitzicht bieden op de landingsbanen en bergen. 

Duurzaamheid troef

Met het oog op de toekomst, is SLC International Airport ook gefocust op duurzaamheid. De ‘Salt Lake City’s green energy goals’ dienen als basis hiervoor. Daarnaast wil SLC International Airport opereren onder de ‘LEED Gold Certification’, die momenteel nog maar door negen vliegvelden in de Verenigde Staten is behaald. LEED staat voor ‘Leadership in Energy and Environmental Design’ en richt zich op gebouwen die energie- en water besparen, CO2 reduceren en ventilatie verbeteren.

De besneeuwde bergen bij SLC International Airport (credits: SLC International Airport)
De besneeuwde bergen bij SLC International Airport (credits: SLC International Airport)

Direct naar het Olympisch skigebied

De internationale luchthaven is vanaf de zomerdienstregeling in 2021 weer te bereiken met rechtstreekse vluchten van Delta Air Lines vanaf Amsterdam. Volgende winter is SLC International Airport dus een extra mooie toegangspoort tot Salt Lake City waar in 2002 de Olympische Winterspelen werden georganiseerd. De stad en zes skigebieden liggen op minder dan een uur rijden van de luchthaven. Genoeg redenen om volgend wintersportseizoen te kiezen voor Utah en een ultieme Ski & City wintervakantie te beleven. Meer informatie en inspiratie hierover vind je op wintersportutah.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: