Tennis eventsTENNISNIEUWS

ABN AMRO World Tennis Tournament – 1 t/m 7 maart 2021

Quarantaineperiode Australian Open zette planning onder druk

Bron: www.abnamrowtt.nl

Het 48ste ABN AMRO World Tennis Tournament wordt gehouden van 1 tot en met 7 maart 2021. De toernooidatum is drie weken verschoven, om ruimte te geven aan de spelers om na de Australian Open terug te keren naar Europa. Samen met het ABN AMRO World Tennis Tournament verschuiven alle toernooien van de ATP Tour in februari en maart naar een nieuwe startdatum. Dit omdat de verplichte quarantaineperiode in Australië de planning voor de ATP toernooien voorafgaand aan de Australian Open en het Grand Slam toernooi zelf onder druk zet. Hierdoor werd in overleg tussen ATP Tour en ITF besloten om de Australian Open te verplaatsen.

Volgens toernooidirecteur Richard Krajicek werken de overige toernooien, waaronder het ABN AMRO World Tennis Tournament, graag mee aan een oplossing: ‘Het is voor ieder toernooi, en zeker voor een Grand Slam, van belang dat alle spelers optimaal voorbereid kunnen beginnen. Daar profiteert de hele tenniswereld van. Met de oplossing die we nu hebben gevonden, is dat bereikt. Door de hele kalender te verschuiven heeft het geen impact op ons spelersveld en kunnen zij ook hier goed voorbereid beginnen.’

Op 27 en 28 februari wordt het kwalificatietoernooi gespeeld. Het hoofdtoernooi vindt plaats van 1 tot en met 7 maart 2021. Het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament, dat gelijktijdig in Rotterdam Ahoy wordt gehouden, vindt van 4 tot en met 7 maart plaats. Gezien het huidige epidemiologische beeld en de bijbehorende maatregelen, is het steeds minder voor de hand liggend dat er substantieel publiek aanwezig kan zijn. Gezien de benodigde voorbereidingstijd is besloten de reeds verkochte tickets door te schuiven naar de 49e editie in 2022.

Winnaars 2020

  • Enkel: Gaël Monfils
  • Dubbel: Pierre-Hugues Herbert & Nicolas Mahut
  • Enkel weelchair: Alfie Hewett
  • Dubbel weelchair: Alfie Hewett & Gordon Reid

>>> Bekijk alle details in onze kalender

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: