Muziekevenementen

ESNS21 gaat digitaal: 13 – 16 januari 2021

Geen publiek bij Europees muziekevenement in Groningen

De 35ste editie van Eurosonic Noorderslag (ESNS) in Groningen zal van 13 t/m 16 januari 2021 in aangepaste vorm worden georganiseerd. Zowel de conferentie als het festival, die in het teken staan van Europese muziek, worden volledig digitaal gepresenteerd met als thema Road to Recovery. 

Over ESNS

ESNS (Eurosonic Noorderslag) is opgericht met als missie het stimuleren en bevorderen van de verbinding en circulatie van Europese muziek. Ieder jaar trekt dit steevast uitverkochte vierdaagse festival- en conferentieprogramma in Groningen ruim 40.000 bezoekers.

ESNS21 logoOverdag vindt een internationale muziekconferentie plaats in conferentiecentrum De Oosterpoort, met 150 panels, keynotes, interviews, workshops, diners, pitches, borrels, presentaties en bijeenkomsten over de nieuwste ontwikkelingen in de Europese en internationale muziek, media, productie en interactieve industrie. ’s Avonds mogen veelbelovende Europese artiesten hun talent presenteren in ruim 40 zalen in de Groningse binnenstad (=Eurosonic). Noorderslag wordt gezien als de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt op zaterdag plaats in concertzaal De Oosterpoort in Groningen. In 2020 traden 347 acts op. Het ESNS is voor veel acts een belangrijke stap naar de internationale doorbraak. Zo maakte de inmiddels wereldberoemde Dua Lipa gebruik van ESNS en ook Duncan Laurence, die in 2019 voor Nederland het European Songfestival won, onderhoudt een goede band met het festival.

Ducan Laurence tijdens het ESNS (© ESNS/Jorn Baars)
Ducan Laurence tijdens het ESNS (© ESNS/Jorn Baars)

Kijk en luister mee

Dat ESNS niet in de gebruikelijke vorm doorgang kan vinden tijdens de coranapandemie zal geen verrassing zijn. Daarom zullen alle onderdelen van de conferentie en de festivals via diverse digitale kanalen van ESNS en partners uitgezonden worden inclusief playlists op Spotify, Deezer, Apple Music en Youtube. De optredens van de artiesten zijn gratis te volgen na registratie. Voor 50 euro krijg je ook toegang tot alle workshops en presentaties.

ESNS 2020 in cijfers

  • Totaal aantal bezoekers: 42.061
  • Conferentie bezoekers: 4.323
  • Nationaliteiten: 52
  • Acts: 347
  • Aantal podia Eurosonic: 39
  • Aantal podia Noorderslag: 9
  • Media: 423
  • EBU radiostations: 31
  • Internationale festivals: 390
  • ETEP festivals: 130

Meer informatie vind je op esns.nl

>>> Bekijk alle details in onze kalender

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: