Nederland Travel

Booking.com Traveller Review Awards 2021

Ruim 10.000 partners in Nederland in de prijzen

In januari 2021 reikte Booking.com 10.408 Traveller Review Awards voor 2021 uit in Nederland. Met de Awards, toegekend op basis van miljoenen klantrecensies, zet Booking.com partners uit 220 landen en gebieden wereldwijd in het zonnetje die de reiservaring van reizigers meer gedenkwaardig maakten. De diversiteit en verdeling van de winnaars in de negende editie van de Awards bewijst de toewijding en veerkracht van de partners van Booking.com.

Arjan Dijk, SVP en Chief Marketing Officer bij Booking.com, benadrukte de kracht van de partners in coronatijd: ‘Omdat we steeds minder gingen reizen betekende elke reis meer dan ooit tevoren voor reizigers. Daarom is het extra belangrijk om de uitstekende service te vieren die de Traveller Review Award winnaars gedurende een jaar als geen ander hebben laten zien.’

Personeel, hygiëne en locatie belangrijkste

De toekenning van de Booking.com Traveller Review Awards 2021 geeft inzicht in de voorkeuren van reizigers gedurende het afgelopen jaar. Zo zien we dat Nederlandse reizigers het personeel het meest waarderen bij het beoordelen van de bekroonde accommodaties op het platform, gevolgd door hygiëne en de locatie. Deze voorkeuren komen overeen met de wereldwijde trends. Nu consumenten zich steeds meer bewust zijn van gezondheid en hygiëne, was de gemiddelde hygiënescore onder de winnaars 17% hoger dan de gemiddelde hygiënescore voor niet-winnaars. Dit toont aan dat hygiëne een onderscheidende factor kan zijn voor een betere gastvrijheid.

Logo Booking.com

 

De meest gastvrije plekken van 2021 in Nederland

Uit recent onderzoek van Booking.com blijkt dat bijna een derde (32%) van de Nederlanders in 2020 een stedentrip heeft gemaakt en dat 32% van de Nederlanders in 2020 meer in eigen land reisden dan in 2019. Op basis van klantbeoordelingen, onthult Booking.com wat de meest gastvrije plekken in Nederland zijn. Uitstapjes naar het strand en de natuur, maar ook naar kleine en middelgrote steden met een mooi cultureel aanbod waren populair. De Friese plaats Harlingen staat bovenaan de lijst met het hoogste percentage van accommodaties die in aanmerking komen voor een Award, gevolgd door Middelburg, Den Burg (Texel), Delft, Noordwijk aan Zee, Maastricht, Zandvoort, Valkenburg, Nijmegen en Leeuwarden.

Bron
Reisbizz.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: