Golf eventsGOLFNIEUWS

Dutch Junior Open 2021 voorzichtig op de kalender

Internationaal golftoernooi U21 hoopt dit jaar door te gaan

Als alles meezit wordt van 14 t/m 17 juli 2021 de 36ste editie van het Dutch Junior Open gespeeld, zo was te lezen in een post van de organisatie op Instagram. Alles valt en staat natuurlijk met de verdere ontwikkelingen rond de coronapandemie, zeker gezien de grote hoeveelheid buitenlandse spelers die het toernooi normaal gesproken trekt. Golfclub Toxandria is sinds 1984 gastheer van dit internationale golftoernooi voor jongeren t/m 21 jaar.

Veel spelers die we inmiddels kennen van de Europese Tour, de Aziatische Tour en de LET deden ooit mee in het DJO. Denk daarbij aan Martin Kaymer, Danny Willet, Justin Rose, Nicolas Colsaerts, Thomas Björn en Thomas Pieters en onze eigen Christel Boeljon, Joost Luiten, Maarten Lafeber en Rolf Muntz. Het veld lijkt ieder jaar sterker te worden met scores die ver onder par liggen. In 2020 werd het toernooi niet gespeeld vanwege corona, in 2019 won de Nederlander Koen Kouwenaar bij de heren en Sofia García uit Paraguay bij de dames. 

De nationale en internationale inschrijvingen worden door een speciale commissie beoordeeld. Spelers die niet worden uitgenodigd krijgen de kans zich alsnog te kwalificeren voor het hoofdtoernooi in een wedstrijd op de maandag voorafgaand aan het toernooi. De handicap-eis voor dames is 5.0 of lager, voor heren 3.0 of lager.

Meer informatie over het toernooi volgt later op: https://www.junioropen.nl

Alles over Golfclub Toxandria vind je op: https://www.toxandria.nl

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: