Golf eventsGOLFNIEUWSSPORT

Pro Golf Tour naar de Gelpenberg

Van 31 augustus t/m 4 september 2021 zal de Pro Golf Tour neerstrijken op Drentse Golfclub De Gelpenberg in Aalden. Het toernooi heeft een totaal prijzengeld van 30.000 euro.

De Pro Golf Tour is voor veel golfers de start van hun professionele carrière geweest. Via de jaarranking kunnen deelnemers doorstromen naar de Challenge Tour en uiteindelijk naar de European Tour. De Pro Golf Tour kent standaard een groot internationaal deelnemersveld met spelers uit onder meer Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Engeland, Schotland, Marokko, Egypte en uiteraard Nederland. Ook toppers als Joost Luiten, Martin Kaymer en Wil Besseling hebben deelgenomen aan deze wedstrijden. De Gelpenberg heeft een aantal wildcards toegewezen gekregen, een mooie kans om (regionale) talenten in de gelegenheid te stellen deel te nemen aan dit toernooi. Voorwaarden om als amateur mee te mogen spelen in het hoofdtoernooi zijn te vinden  op de website van de Pro Golf Tour: www.progolftour.de

Het is voor het eerst dat in Noord-Nederland een dergelijk toernooi wordt georganiseerd. Vorig jaar kon het evenement vanwege corona niet worden gespeeld. Op de kalender van de Pro Golf Tour wordt het toernooi geëtaleerd als het Coevorden Gelpenberg Open 2021 (Aalden ligt in de gemeente Coevorden). 

Via de volgende link zullen de deelnemers en livescores te zien zijn: www.progolftour.de/pro-golf-tour/coevorden-gelpenberg-open-2021.html

De agenda van het toernooi:

Dinsdag 31 augustus 2021 Voorspelen deelnemers
Woensdag 1 september 2021 Pro-Am met gasten
Donderdag 2 september 2021 Eerste ronde (156 spelers)
Vrijdag 3 september 2021 Tweede ronde (156 spelers)
Zaterdag 4 september 2021 Finaledag 

Links:
Drentse Golfclub De Gelpenberg
Pro Golf Tour

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: