Kroatië Travel

Kroatië – Vol leven

Compleet vakantieland met 300 dagen zon per jaar

In het westen door de Adriatische zee gescheiden van Italië en direct grenzend aan Slovenië, Bosnië en Herzegovina, Hongarije en Servië ligt Kroatië. Waarom Kroatië zo’n populaire bestemming is laat zich raden als we even een kleine samenvatting geven van wat het land te bieden heeft:

Rust en zon

Kroatië telt slechts 4,28 miljoen inwoners in een land dat ongeveer de helft groter is dan Nederland. De enorme kustlijn is bijna 6300 kilometer lang waarvan 4400 kilometer bij de 1244 eilandjes, rotspartijen, kliffen en riffen ligt. Tel daar de 300 zon-dagen per jaar bij op en je rustige zonvakantie zit gebakken. Verder is Kroatië een walhalla voor de wandelaar met prachtige nationale parken, langs de kust maar ook in de bergen. Net op de grens met Bosnië Herzegovina is onlangs het twaalfde nationaal park van het land geopend: Mount Dinara. Maar wil je toch af en toe een grote stad bezoeken dan heeft Kroatië ook genoeg te bieden. Denk aan de noordelijk gelegen hoofdstad en grootste stad van Kroatië, Zagreb, maar ook de tweede stad Split en , de zuidelijk havenstad Dubrovnik of ga naar Pula in het zuiden van het grootste schiereiland van de Adriatische zee, Istrië. Verder huist Kroatië maar liefst 10 Unesco Werelderfgoedsites.

Croatia_035
Croatia_039
Croatia_038
Croatia_037
Croatia_036
Croatia_034
Croatia_033
previous arrow
next arrow
Shadow

Bereikbaarheid

Reizen naar Kroatië kan met alle soorten van vervoer. KLM, Transavia, Ryanair, EasyJet en Croatia Airlines vliegen je graag naar het land met negen internationale vliegvelden waarvan er zeven langs de befaamde kustlijn liggen. De treinverbindingen in het land zijn goed en er zijn veel havens, dus zelfs een mooie cruise is een optie. Pak je liever de auto, dan is dat prima in twee dagen te doen. Vanaf Utrecht is het zonder stops 12,5 uur rijden naar Zagreb. Op ongeveer de helft van deze rit passeer je München of rijd iets door naar Salzburg voor een gezellige tussenstop. Vanaf Salzburg is het nog 4,5 uur rijden naar Zagreb, vanaf het Oostenrijkse Klagenfurt drie uur rijden en vanaf Graz via de tolweg 2 uur en 40 minuten.

Overnachten

Populair bij toeristen zijn de korte overnachtingen in kamers, bij een gezin in huis en in huisjes en villa’s of kleine hotels. Ook de vakantievilla’s en appartementen doen het zeer goed en vooral overnachten bij een boerderij wordt steeds populairder. Maar met de lange kustlijn en de goede bereikbaarheid per weg vanuit de Benelux en Duitsland is het rondtrekken met de camper misschien wel de meest vrije en flexibele optie.

Een jaartje werken vanuit Kroatië?

Het kan uitstekend als je voor je werk genoeg hebt aan een goede internetverbinding. Kroatië is zelfs een van de eerste leden van de EU die voor de digitale nomade een tijdelijke verblijfsvergunning voor een jaar uitgeeft. De internetverbindingen zijn vrijwel overal in het land uitstekend, Engels wordt vrijwel overal gesproken en er zijn maar weinig landen in Europa met zo’n lekker klimaat. Werk ze!

Cravtat, Kroatië

Cravtat, Kroatië – credits Unsplash/Conor Rees

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: