Golf eventsGOLFNIEUWS

Louis Oosthuizen naar Dutch Open 2021

Wereldtoppers gaan vlammen op Bernardus in Cromvoirt

De Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen, winnaar van onder meer The Open Championship en zesvoudig runner-up in Majors, zal meespelen in het Dutch Open van 16 tot en met 19 september 2021. De 101ste editie van dit internationale golftoernooi wordt voor het eerst gespeeld op de baan van Bernardus Golf in Cromvoirt. Ook zijn landgenoot Garrick Higgo zal meespelen op Bernardus. Een jaar geleden was Higgo nog nummer 190 van de wereld. Inmiddels is Higgo 39ste op de wereldranglijst en wist hij dit jaar al twee European Tour-events en een PGA-toernooi te winnen.

Van KLM Open terug naar Dutch Open

In 2020 kon de Nederlandse editie van de European Tour, het KLM Open, als gevolg van COVID-19 niet doorgaan. Dit jaar wordt de 101ste editie van het prestigieuze European Tour-golfevenement in Nederland gespeeld onder de originele naam van het toernooi, de Dutch Open. KLM heeft besloten haar rol in het evenement aan te passen en zal geen naamgever van het toernooi meer zijn. KLM blijft wel aan als business partner, evenals ING Private Banking. TCS (Tata Consultancy Services) is een nieuwe partner van het golftoernooi. Wat de naam van het toernooi ook is, het staat bekend als een van de best bezochte golftoernooien van de European Tour en en een toernooi waar de beste golfers van de wereld graag willen spelen. Dat is mede te danken aan de meer dan een eeuw oude historie van het toernooi en aan de beker waar de namen van vele helden uit de golfwereld op staan.

Daan Slooter (Dutch Open), Harm Kreulen (KLM Nederland), Sabine Riezebos (Bernardus Golf), Steven Sedee (ING Private Banking) en Josu Devasia (TCS) (credits: Maarten Eekelaar)

Vijf Nederlandse Tour-spelers

Joost Luiten, ambassadeur van het Dutch Open, zal uiteraard van de partij zijn in september, maar ook Darius van Driel, Lars van Meijel, Wil Besseling en Daan Huizing zullen gaan strijden om de titel.

Kijk voor meer informatie over het Dutch Open 2021 op: dutchopen2021.nl

Voor foto’s van het KLM Open van 2019 ga je naar: pics.tribute2sports.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: