Golf eventsGOLFNIEUWS

Van Dijk en Boere winnen Dutch Junior Open 2021

Internationaal golftoernooi <21 ook in verkorte vorm succesvol

Felix van Dijk en Rosanne Boere hebben het Dutch Junior Open 2021 gewonnen dat werd gespeeld van 14 t/m 17 juli 2021 op Golfclub Toxandria in Molenschot. Met een score van -6 na drie ronden (door zware regenval kon er donderdag niet worden gespeeld) bleef Van Dijk op zijn thuisbaan zijn grootste belagers Nevill Ruiter (-5) en Kiet van der Weele (-4) net voor. Voor zijn overwinning won Van Dijk een Wild Card voor deelname aan het Dutch Open in september. Samen met Nevill Ruiter en Kiet van der Weele pakte Van Dijk ook de titel van het beste landenteam.

Bij de dames stond Rosanne Boere met -1 na twee ronden bovenaan het leaderboard, samen met landgenote Noa van Beek. Beide dames legden de basis voor deze voorsprong met een eerste ronde in par, waar toen alleen de Italiaanse Giulia Scarcello op dat moment nog een antwoord op had. In de finaleronde bleef Boere, mede door twee birdies op de eerste negen, Noa van Beek twee slagen voor. Boere won een ticket voor deelname in de volgende editie van het Big Green Open van de Ladies European Tour op de Rosendaelsche. Vreemd genoeg mag ze niet het hele toernooi meespelen, maar alleen in de Players Experience waar ze twee weken eerder ook in had gespeeld.

Over het Dutch Junior Open

Anders dan voorgaande edities bestond het deelnemersveld door de reisbeperkingen vooral uit Nederlanders en Italianen terwijl normaal veel Aziatische toptalenten het toernooi bezoeken. Al sinds 1984 is Golfclub Toxandria gastheer van dit internationale golftoernooi voor jongeren t/m 21 jaar. Veel spelers die we inmiddels kennen van de Europese Tour, de Aziatische Tour en de LET deden ooit mee in het DJO. Denk daarbij aan Martin Kaymer, Danny Willet, Justin Rose, Nicolas Colsaerts, Thomas Björn en Thomas Pieters en onze eigen Christel Boeljon, Joost Luiten, Maarten Lafeber en Rolf Muntz. Het veld lijkt ieder jaar sterker te worden met scores die ver onder par liggen. In 2020 werd het toernooi niet gespeeld vanwege corona, in 2019 won de Nederlander Koen Kouwenaar bij de heren en Sofia García uit Paraguay bij de dames.

Nationale en internationale inschrijvingen worden door een speciale commissie beoordeeld. Spelers die niet worden uitgenodigd krijgen de kans zich alsnog te kwalificeren voor het hoofdtoernooi in een wedstrijd op de maandag voorafgaand aan het toernooi. De handicap-eis voor dames is 5.0 of lager, voor heren 3.0 of lager.

Bekijk de fotogalerijen van het DJO:

Meer informatie over het toernooi op: https://www.junioropen.nl

Alles over Golfclub Toxandria vind je op: https://www.toxandria.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: