Golf eventsGOLFNIEUWSSPORT

Opnieuw Spaanse winnaar in Nederland

Garcia-Heredia wint B-NL Challenge Trophy 2021

De B-NL Challenge Trophy, dat van 26 tot en met 29 augustus 2021 op The Dutch in Spijk werd gespeeld, eindigde in een lange play-off met maar liefst vier man. Op het toernooi van de Challenge Tour trok de 39-jarige Spanjaard Alfredo Garcia-Heredia pas op de zevende play-off hole in de invallende duisternis aan het langste eind, goed voor de titel en 37.500 euro.
** Eindstand **

Beste Nederlanders in het veld waren Daan Huizing en Kiet van der Weele op een gedeelde 17de plaats met -4. Mike Toorop, de derde Nederlander die het weekend haalde, eindigde met +11 op de 64ste plaats. De B-NL Challenge Trophy werd mede mogelijk gemaakte door een samenwerking van de Nederlandse Golf Federatie met de Koninklijke Belgische Golf Federatie. In 2022 wordt het toernooi in België gespeeld, in 2023 wordt het toernooi weer in Nederland gehouden.

De Challenge Tour

De laatste keer dat de Challenge Tour ons land aandeed was 11 jaar geleden. De Challenge Tour is de laatste stap voor de European Tour waarin de beste golfers ter wereld strijden voor het grote geld. Grote namen als Brooks Koepka, Henrik Stenson, Justin Rose, Martin Kaymer, Louis Oosthuizen, Ian Poulter, Thomas Pieters en Tommy Fleetwood gebruikten allemaal de Challenge Tour om op de European Tour te kunnen spelen.

Tegenwoordig worden er op de Challenge Tour 26 toernooien gespeeld in 16 verschillende landen. De spelers strijden daarin om een kaart van de Europese Tour. De top 45 van het seizoen (bijgehouden in de Road to Mallorca Rankings) speelt dan mee in de zenuwslopende Rolex Challenge Tour Grand Final. Wie in de top 20 van dit eindtoernooi eindigt krijgt een kaart voor de European Tour. Mocht een speler tijdens het reguliere seizoen drie keer winnen op de Challenge Tour, dan mag hij direct door naar de European Tour met een kaart die ook voor het volgende seizoen nog geldig is.

De beloning – naschrift 9 november 2021

Winnaar Alfredo Garcia-Heredia wist dit seizoen genoeg punten te verzamelen om een kaart voor de Europese Tour te bemachtigen voor 2022. Grote winnaar van de Rolex Challenge Tour Grand Final was de Deen Marcus Helligkilde die in Spijk, na zeven holes play-off met Garcia-Heredia, zijn meerdere in de Spanjaard moest erkennen.

Marcus Helligkilde (DEN)
Marcus Helligkilde (DEN)

Daan Huizing bemachtigde op het allerlaatste moment de allerlaatste beschikbare kaart voor de European Tour. Hij eindigde als 20ste.

** Eindstand Road to Mallorca **

Bekijken en downloaden van enkele foto’s van de B-NL Challenge kan op pics.tribute2sports.nl. Bekijk hieronder vast een slideshow:


Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: