GOLFGolf eventsGOLFNIEUWSSPORT

Broberg wint Dutch Open 2021

Grote opluchting na 6 jaar hel

De Zweed Kristoffer Broberg heeft het Dutch Open 2021 op zijn naam geschreven dat dit jaar voor het eerst werd gespeeld op Bernardus Golf in Cromvoirt. De Duitser Matthias Schmid pakte de tweede plek en Spanjaard Alejandro Cañizares eindigde als derde. Darius van Driel was met afstand de beste Nederlander in het veld. Hij deelde met een score van -15 de vierde plaats met zuiderbuur Thomas Detry.
– Eindstand Dutch Open 2021 –

Kristoffer Broberg moest vijf jaar en 308 dagen wachten op zijn tweede overwinning op de European Tour (2015 BMW Masters). Vier keer eerder deed hij mee in wat toen nog het KLM Open heette. ‘Dit betekent veel voor me,’ zegt een geëmotioneerde Broberg, ‘het was zes jaar lang een hel. Drie verschillende operaties aan mijn linkerkant maar nu begin ik terug te komen waar ik hoor te zijn. Ik was zo dicht bij stoppen, het is zo… Ik weet het woord niet, maar het is een moeilijke tijd geweest. Deze overwinning is emotioneel veel groter dan mijn winst in 2015.’

Darius van Driel (NED), beste Nederlander
Darius van Driel (NED), beste Nederlander
Kristoffer Broberg (SWE) geëmotioneerd
Kristoffer Broberg (SWE) geëmotioneerd na zijn overwinning

Het Dutch Open 2022 zal worden gespeeld van 26 t/m 29 mei 2022, wederom op Bernardus Golf.

Bekijk en download een deel van de door Tribute2Sports gemaakte foto’s van het Dutch Open 2021 op pics.tribute2sports.nl. Hieronder een slideshow:


Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: