Amateurgolf NLGolf eventsGOLFNIEUWS
Trending

Lauswolt Open UPDATE: nu 13 t/m 15 mei 2022

Professionals vs amateurs op Friese Lauswolt

Het Lauswolt Open kon in 2020 en 2021 helaas niet worden gespeeld, maar 2022 wordt het jaar van alweer de vijfde editie van dit toptoernooi voor amateurs en professionals. Van 13 t/m 15 mei nemen nemen golfprofessionals het op tegen de beste amateurs van Nederland, zowel bij de dames als bij de heren.

In 2022 wordt het toernooi wordt naar een hoger niveau gebracht door uit te breiden van 36 naar 54 holes. Zowel de dames als de heren starten op vrijdag 13 mei 2022. Vervolgens strijdt het hele deelnemersveld twee dagen lang om de begeerde finaleplaatsen op zondag 15 mei. De 39 beste mannen en de 18 beste vrouwen plus iedereen binnen 10 slagen van de leiders, overleven de cut en kunnen aanspraak maken op de prijzen.

Buiten de eer van de overwinning, wordt er gestreden om het prijzengeld voor de pro’s en mooie prijzen voor de amateurs. In 2019 was het Lauswolt Open het hoogst gedoteerde PGA-Hollandtoernooi. Voor 2022 wordt het prijzengeld opnieuw verhoogd. Door de uitbreiding naar 54 holes kunnen amateurs bovendien punten verdienen voor The World Amateur Rankings. In 2019 won Ralph Miller de titel bij de heren en Zhen Bontan bij de dames.

Inschrijven kan via de speciale website van het toernooi: www.lauswoltopen.nl
De sluitingsdatum is 15 april 2022. Voor dames geldt een maximum handicap van 8.0, voor heren is dat 6.0.

>>> Bekijk alle details in onze kalender

 

Maui Jim Sunglasses Maui Jim Sunglasses

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: