Andorra TravelFrankrijk Travel

Skiën en shoppen bij de Pyreneeën

Andorra en Toulouse, a match made in heaven

Het sneeuwzekere en zonnige Andorra is een unieke wintersportbestemming met de Pyreneeën als prachtig decor. De redelijk in de buurt liggende stad Toulouse in Frankrijk biedt bovendien de mogelijkheid om je wintersportvakantie te combineren met een heerlijke stedentrip. Hieronder wat tips voor je ski & city trip naar Andorra en Toulouse:

Vallnord – 47 pistes en volop wellness

Het meest centraal gelegen skigebied van de dwergstaat Andorra is Vallnord – Pal Arinsal, op zes kilometer afstand van de hoofdstad Andorra la Vella. Dit gebied heeft 63 kilometer aan geprepareerde pistes tussen de 1.500 meter en 2.560 meter hoogte. De 47 verschillende pistes van diverse niveaus maken het gebied heel geschikt voor wintersportvakanties met de hele familie. Uiteraard kent Andorra ook verschillende spa’s en wellnesscentra. Op tien minuten afstand van Vallnord vind je Caldea, een kuuroord met warmte vanuit thermale bronnen.

Ordino Arcadis – Off-piste en shoppen

Het kleinere skigebied Ordino Arcalís heeft ongeveer dertig kilometer aan pistes, maar staat vooral bekend om de vele off-pistes routes en de freeride-wedstrijden. De noordelijke ligging in de Pyreneeën garandeert perfecte sneeuwkwaliteit. Op een kwartier rijden van Ordino Arcalis vind je The Shopping Mile, het grootste winkelgebied Andorra. , hier vind je de nieuwste trends, maar ook de beste aanbiedingen. Maar Andorra heeft naast deze Shopping Mile nog veel meer fraaie winkelcentra..

Grandvalira – hondenslee en eindeloos skiën

Voor uitgestrekte en eindeloze pistes moet je naar Grandvalira. Dit is het grootste skigebied van de Pyreneeën en Zuid-Europa, met in totaal 138 pistes (210 kilometer) en een zeer ruime keuze aan hotels en accommodaties. De interieurs van de hotels en de menu’s van de restaurants zijn doorspekt met mediterraanse invloeden, een warme combi met de witte buitenwereld. Een van de populairste activiteiten in Grandvalira is ‘mushing’, een rit met een hondenslee.

Met de hondenslee in Grandvalira (=mushing)
Met de hondenslee in Grandvalira (Foto Jessone Morillon)

Toulouse – magisch kerst- en lichtfestijn

Ga je naar Andorra, dan is een uitstapje naar Toulouse een absolute aanrader. Deze bruisende studentenstad verandert van 1 december 2021 tot 1 februari 2022 in een magisch lichtfestijn tijdens het Festival Des Lanternes. Meer dan 1000 gigantische lantaarns in de vorm van panda’s, draken en mythische figuren verlichten het prachtige Parc du Ritouret in Blagnac. Het centrale plein wordt omgetoverd tot een waar winter wonderland en een bezoek aan de kerstmarkt op Place du Capitole is een must. Met het stadhuis als achtergrond voor het kerstdorp en de traditionele chalets, kom je hier helemaal in de kerstsferen.

Het magische lichtfestijn Festival Des Lanternes
Het magische lichtfestijn Festival Des Lanternes. ©Ville de Gaillac

Toulouse – Airbus en meer

Airbus is de grote trots van de stad Toulouse. In Aeroscopia leer je alles over de geschiedenis van de Franse luchtvaart en Airbus en mag je het pronkstuk, de imposante Airbus A380, zelf in het luchtvaartmuseum bekijken. Bij L’envol des pionniers ontdek je hoe het grote liefdesverhaal tussen Toulouse en vliegtuigen begon en in Cité de l’Espace ontdek je de wonderen van het heelal en de ruimtevaart.

Voor meer tips over je bezoek aan Toulouse en Andorra kan je een kijkje nemen in de gratis city guide van CityZapper, of op de website van Toulouse en Andorra. Hier vind je nog meer handige informatie over de bestemming.

Praktische reisinformatie

KLM vliegt deze winter dagelijks meerdere keren per dag rechtstreeks naar Toulouse Airport. Raadpleeg de website van KLM voor het meest actuele vluchtschema. Vanaf de luchthaven van Toulouse ben je met de trein of bus binnen 20 minuten in het centrum van de stad. Voor een directe verbinding naar Andorra vertrekt er (vanaf aankomsthal B) een rechtstreekse bus naar het centrale busstation van Andorra, uitgevoerd door Andorra By Bus. In ongeveer 2 uur en een kwartier zit je in hartje Andorra. 

Raadpleeg altijd eerst het actuele reisadvies van Frankrijk en Andorra !

Bron
Zapper PR

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: