CURLING

Nederlands curlingteam niet naar Olympische Winterspelen

Toernooi in eigen land gaf niet genoeg voordeel

Van 4 t/m 19 december 2021 werd in de Elfstedenhal in Leeuwarden het Olympisch Kwalificatie Toernooi Curling gespeeld. Dit was de eerste keer dat Nederland een internationaal curlingtoernooi van deze omvang mocht hosten. Tijdens het toernooi waren er nog drie tickets voor de Olympische Winterspelen van Beijing in 2022 te verdelen bij de heren-, dames-, en gemengde teams.

Voor het Nederlands heren curlingteam was dit een unieke mogelijkheid om zich op eigen bodem te kwalificeren voor de Olympische Winterspelen van Beijing in 2022, maar de andere teams bleken te sterk. Noorwegen bleef ongeslagen in Leeuwarden en ook Italië, Tsjechië en Denemarken kwalificeerden zich voor de Olympische Winterspelen in Beijing (4 t/m 20 februari 2022). De Nederlandse heren eindigden op de zevende plaats en wisten van de 8 partijen alleen van Tsjechië, Duitsland en Korea te winnen.
Bekijk alle uitslagen op: worldcurling.org/events/oqe2021

Bij de dames gingen de tickets voor de winterspelen naar Schotland, Korea, Japan en Letland.

Slideshow herenteams:


Slideshow damesteams:


Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: