Golf eventsGOLFNIEUWSNederland golf

Dutch Open kwalificatietoernooi voor The Open 2022

Nieuwe datum golftoernooi voorspelt veel goeds

Voor de 102de editie verhuist het Dutch Open (tot 2019 KLM Open) in 2022 naar het voorjaar. Van 26 t/m 29 mei zal het golftoernooi, dat onderdeel is van de DP World Tour, voor de tweede keer worden gespeeld op Bernardus Golf in Cromvoirt.

Nieuwe datum, meer topspelers?

Met de verhuizing van september naar eind mei is de kans groot dat er meer grote namen uit de golfwereld naar het Dutch Open zullen trekken. Het Amerikaanse seizoen (PGA Tour) eindigt eind augustus en dan pakt de European Tour uit met hun grootste toernooien. ‘Om het jaar wordt bovendien de Ryder Cup gespeeld en eens in de vier jaar worden de Olympische Spelen gehouden. Veel spelers bleken daarom juist in september spaarzaam met hun energie om te gaan,’ zegt toernooidirecteur Daan Slooter. ‘In mei zijn we een betere optie voor de topspelers en daar willen we nu van profiteren.’

Van Dutch Open naar The Open

Het Dutch Open maakt nu tevens deel uit van de ‘Open Qualifying Series’ waarmee drie deelnemers aan het Dutch Open zich rechtstreeks kunnen kwalificeren voor de 150ste editie van de Major ‘The Open‘, dat van 14 t/m 17 juli 2022 op St Andrews in Schotland wordt gespeeld.

Kaartverkoop

Sinds vrijdag 14 januari 2022 is het mogelijk om kaarten voor het 102de Dutch Open te bestellen op www.dutchopen2022.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button
error: