Over Bert

HOE HET BEGON
Voordat ik begon als schrijvend fotograaf werkte ik bijna 12 jaar bij Toshiba TEC Retail Information Systems als Product Specialist en later als Business Consultant. Prachtige banen waarbij ik veel leuke mensen heb mogen ontmoeten. Toch liep ik altijd met het vervelende gevoel rond dat ik wat miste. Ik kon mijn creatieve ei niet kwijt.

DE GROTE STAP
Ik hield en houd nog steeds van het schrijven van leuke en rake teksten en van het fotograferen van details en spontane portretten. Dit, samen met mijn passie voor golf, heeft mij eind 2008 doen besluiten contact op te nemen met TIG Sports, voorheen bekend als THIS IS GOLF. Voor dit sportmarketingbureau, dat grote internationale topsportevenementen organiseert zoals het KLM Open, het WK Hockey, het WK Beachvolleybal en de EK Shorttrack, schreef ik naast mijn vaste baan diverse artikelen, nam ik interviews af en maakte ik foto’s voor hun website en de landelijke wekelijkse golfkrant GOLF Weekly. Eind 2010 besloot ik de enorme stap te maken om begin 2011 mijn eigen onderneming te starten als fulltime schrijvend fotograaf en golfjournalist.

In de kleine wereld van de Nederlandse golfjournalistiek wist ik al snel mijn draai te vinden. Ik ben geen volger en ik wil vooral niet stilstaan. Ik doe de dingen op mijn manier, maar natuurlijk verlies ik daarbij nooit de wensen van mijn opdrachtgevers uit het oog. Ik schrijf vooral over golfbanen, reizen en toernooien, ga mee met persreizen en daarnaast fotografeer ik evenementen en wedstrijden voor diverse opdrachtgevers en media. In 2019 won ik de Golfpersprijs voor een artikel over caddies op de Tour, gepubliceerd in Golfers Magazine 8-2019.

Ik begon mijn website met als naam Tribute2Golf. Door uitbreiding van mijn werkzaamheden ga ik tegenwoordig verder onder de naam
Tribute2Sports – Travel – Events. Ik neem u graag mee in de prachtige wereld van sport, reizen en evenementen.

Bert van der Toorn

Golfpersprijs 2019 categorie Tekst - publicatie Golfers magazine
Golfpersprijs 2019 categorie Tekst – publicatie Golfers magazine
Golfpersprijs 2019 categorie Tekst - bericht NSP
Golfpersprijs 2019 categorie Tekst – bericht NSP
Golfpersprijs 2019 categorie Tekst - bericht NVGJ
Golfpersprijs 2019 categorie Tekst – bericht NVGJ
Golfpersprijs 2019 categorie Tekst – bericht Golfreiswijzer.nl
Golfpersprijs 2019 categorie Tekst – bericht Golfreiswijzer.nl
Back to top button
error: